Autor Zpráva
Nikk
Profil *
Zdravím,
Mám tento kód, který mi přidá do obrázku vodoznak:
<?php
function watermark($im){
   $watermark = imagecreatefrompng('wm.png');
   imagealphablending($watermark, false);
   imagesavealpha($watermark, true);
   $watermark_width = imagesx($watermark);
   $watermark_height = imagesy($watermark);
   $image = imagecreatetruecolor($watermark_width, $watermark_height);
   
   $image = imagecreatefromjpeg($im);   
   $size = getimagesize($im);
   
   $dest_x = ($size[0] - $watermark_width)/2;
   $dest_y = ($size[1] - $watermark_height)/2;

   imagecopy($image, $watermark, $dest_x, $dest_y, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height);

   header("content-type:image/jpeg");
   imagejpeg($image);
}

watermark("test.jpeg");
?>
a potřeboval bych, aby se mi výsledný obrázek (tedy to co se vytvoří po: watermark("test.jpeg"); uložil do složky např. obrázky na server. Může mi někdo poradit?
Someone
Profil
Podívej se na druhý parametru u funkce imagejpeg.
Oison
Profil
Neprogramuj něco, co už je dávno vyřešený => http://doc.nette.org/cs/images
Nikk
Profil *
No dobře takže použiji funkci $image->save('resampled.jpg');, ale stále mi není jasné co mam dát jako soubor který se má uložit?
Alphard
Profil
1. Řešení bez Nette, funkce imagejpeg() přijímá jako druhý parametr jméno souboru, kam se má obrázek uložit. Kdybyste neignoroval radu [#2] Someone, máte to hodinu vyřešené.
2. Řešení s Nette, musí se uzpůsobit celý script, ale pak metoda save() řeší váš problém, uloží obrázek.

Ve vašem případě se nabízí doplnit funkci watermark() o druhý parametr, kterým předáte jméno souboru.
Nikk
Profil *
Děkuji už jsem to udělal podle rady 1.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0