Autor Zpráva
Xperia
Profil
Ahoj,

mám problém, doma na localhostu (easyphp) mi celá webová prezentace jede bezvadně ale jak to nahraju na hosting (wedo.)...

Nejen že mi na uvodní stránce vyskakuje:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/27545/virtual/www/index.php:1) in /data/web/virtuals/27545/virtual/www/index.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /data/web/virtuals/27545/virtual/www/index.php:1) in /data/web/virtuals/27545/virtual/www/index.php on line 2
což upozorňuje na první dva řádky v index.php ale ty vypadají takto:
<?php
session_start();

Ale především mě štve přihlašovací script, vše ověří správně a funguje - dopátrá se výsledku ale jméno a heslo nezapíše do sessions
session_regenerate_id();
$_SESSION["vf_uzivatel"] = $vf_uzivatel;
$_SESSION["vf_heslo"] = $vf_heslo;

Chybu to vyhazuje na
Warning: session_regenerate_id() [function.session-regenerate-id]: Cannot regenerate session id - headers already sent in /data/web/virtuals/27545/virtual/www/stranky/prihlaseni.php on line 13
Takže se mi nezapíše sessions a mám po srandě...




Už to někdo z Vás někdy řešil? Pomůžete mi prosím? Už mám depku :)ezobrazuje.[/pre]
Medvídek
Profil
Xperia:
Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » headers already sent…
Xperia
Profil
Medvídek:
Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » headers already sent…

To jsem nalezl jako první, smazal jsem veškeré výstupy, vč. header("Location... apod.
Ani žádný znak na začátku navíc není....
peta
Profil
Link na zdrojovy kod ukazky by byl? Ten znak tam mas. Bud je to novy radek, mezera nebo utf-8 balast, ktery nektere ediory pridavaji na zacatek. Uplne nejlepsi by bylo zkopirovat obsah do uplne cisteho souboru, pro jistotu.

Dalsi reseni je obstart + obflush, pokud tam ale neni predtim ten znak na zacatku.

Nebo prenastavit server tak, aby posilal stranku uzivateli az kdyz se ukonci zpracovani php a ne v prubehu na kazde echo nebo preruseni <?php ?> mezera <?php ?>. To by ignorovalo myslim i ten utf-8 balast a jine znaky, co mas na zacatku.
Xperia
Profil
peta:
Nebo prenastavit server tak, aby posilal stranku uzivateli az kdyz se ukonci zpracovani php a ne v prubehu na kazde echo nebo preruseni <?php ?> mezera <?php ?>. To by ignorovalo myslim i ten utf-8 balast a jine znaky, co mas na zacatku.
Tohle lze jakým způsobem nastavit?

Link na zdrojovy kod ukazky by byl?
Teď jsem v práci, domů se dostanu až večer :/

ud je to novy radek, mezera nebo utf-8 balast, ktery nektere ediory pridavaji na zacatek. Uplne nejlepsi by bylo zkopirovat obsah do uplne cisteho souboru, pro jistotu.
Zkoušel jsem více editorů (i notepad), řádek (nebo mezera) tam je aby za <?php nebyl hned nalepený session_start(); což by znemožnilo běh stránky.



Díky za Tvoji reakci.
panther
Profil
Xperia:
nejspíše to bude BOM, ale bez dalších informací nikdo nic dalšího nezjistí.

Teď jsem v práci, domů se dostanu až večer :/
Pracuješ v oboru IT? Pak by sis měl s takovou banalitou poradit, jsi za ní placen.
Nepracuješ v oboru IT? Pak bys to v práci řešit neměl a večer po práci pošli vše potřebné.
peta
Profil
Xperia:
<?php ?> mezera <?php header(); ?>
mezera <?php header(); ?>
<?php echo 'mezera'; header(); ?>
Jde o polohu mezery/odradkovani/textu a funkce header. Kdyz je pred header novy radek, mezera, jiny znam nebo php echo, pak se vystup odesle i s hlavickou prohlizeci a pak pokracuje v dalsim zpravovavani php kodu. Po mezere nasleduje tva header funkce a ta zjisti, ze pred chvili uz hlavicku vygenerovalo odeslani casti souboru a zacne nadavat.

// tady je html kod, mezera, novy radek nebo utf8 znak (google = utf bom) vadi
<?php // v php kodu odradkovani nevadi
// v php kodu odradkovani nevadi
 header();
?>

"Zkoušel jsem ... i notepad"
Pokud jsi zkousel notepad, nemel na zacatku zadny radek, mezeru nebo text, zacinal jsi soubor "<?php", pak to musi fungovat.

"Tohle lze jakým způsobem nastavit? "
Nevim, jde to nastavit, pouzij google nebo php manual pro ob_flush, ob_start, tam bude urcite v see also link nebo v textu poznamka, ceho se to typa ini_php() nebo http.conf. Mi to nevadi, ja pisi kod v tomhle ohledu spravne.
Xperia
Profil
Ahoj,

omlouvám se že jsem se neozval... Problém byl vyřešen.

Pro příští nevědomce používající Notepad2...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: