Autor Zpráva
Musilda
Profil
Chci se zeptat, jak mám přičíst 6 měsíců k datu, které mám ve formátu 2012-12-12. Hledal jsem na webu, ale moc jsem z toho nebyl moudrý. Nejjednodušší by bylo asi použít strtotime, ale pokud jsem to dobře pochopil, tak to s tímto formátem nepůjde.

Díky za rady.
Jan Tvrdík
Profil
Musilda:
Mohlo by stačit:
strtotime('+6 months', strtotime('2012-12-12'));
Musilda
Profil
Ale to zase musím převést na ten původní formát, ne? V každém případě díky.
Alphard
Profil
Datum lze rozumně reprezentovat buď jako instanci objektu Datetime, nebo timestamp. Řetězcové reprezentace nejsou pro práci s datem moc vhodné, právě proto, že se datum musí neustále převádět.
Tori
Profil
Musilda:
Pokud to datum čtete z databáze, je možné to přičítat už v SQL dotazu: DATE_ADD.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: