Autor Zpráva
VeeKey92
Profil
Zdravím všechny,

budu dělat eshop na stínící techniku a nenapadá mě řešení, jak získat cenu z tabulky k danému produktu, když zákadník zadá šířku a výšku, aby to našlo to správné políčko a cenu vypsalo.
V podstatě je to jednoduché, jen získat funkci.
Všechny tabulky jsou v excelu.

Rád bych se vyhnul podmínkování, to bych se asi zbláznil při změně ceníků.

Například cena od 150 do 199 mm je stejná. Když zákadník zadá 155 mm šířku a 505mm výšku, vypíše cenu 594 Kč

Posílám náhled:



Napadá vás nějaké řešení?
Str4wberry
Profil
Řešení čeho? Jak pracovat s excelovskou tabulkou? Jak vyhledat v nějaké datové struktuře , kam daný rozměr přísluší? Nebo oboje?
peta
Profil
Co potrebujes vyresit? Jaky je ukol?
Neumis v php zpracovat excelovou tabulku?
1. spustis excel
2. otevres soubor
3. kliknes "Ulozit jako" - vyberes format CSV
4. zkopirujes csv soubor na server
5. do php kodu pouzijes funkci fgetcsv
Example #1 Read and print the entire contents of a CSV file
<?php
$row = 1;
if (($handle = fopen("test.csv", "r")) !== FALSE) {
    while (($data = fgetcsv($handle, 1000, ",")) !== FALSE) {
        $num = count($data);
        echo "<p> $num fields in line $row: <br /></p>\n";
        $row++;
        for ($c=0; $c < $num; $c++) {
            echo $data[$c] . "<br />\n";
        }
    }
    fclose($handle);
}
?>
Celou tu tabulku bych si soupl pekne do php pole nebo databaze a pak uz je to jednoduche.
VeeKey92
Profil
Já moc PHP neumím, ale tuto funkci bych potřeboval integrovat do prestashopu či open cart. Umí to tady někdo? (samozřejmě za Kč)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0