Autor Zpráva
TomasMas
Profil
Zdravím,
mám problém, že když chci připojit do souboru hlavičku přes require či include, vždy se mi odsadí část, která je připojena, o takových 20 px od shora. Odzkoušeno na Chrome, Opera a Explorer.
Když to ale dám všechno do jednoho souboru jako html, zobrazí se to dobře.
Víte někdo kde může být chyba?

index.php
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
    <?php
    $con = mysql_connect("localhost","root","vertrigo");
    mysql_select_db("logo");
    $result = mysql_query("SELECT * FROM zakladni_info");
    while($row = mysql_fetch_array($result))
        echo "<title>Dokument bez názvu | ".$row["nazev"]."</title>";
    
    ?>
<link href="style/styl.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>
<?php
    include 'menu.php';
    include 'slide.php';
?>
</body>
</html>

menu.php
<div id="hlavicka">
    <div id="hlavicka_in">
        <div id="logo">
            <div id="logo_in">
                <?php 
                    $result = mysql_query("SELECT * FROM zakladni_info");
                    while($row = mysql_fetch_array($result))
                        echo "<img src='logo/".$row["logo_nazev"]."' alt='".$row["logo_popisek"]."' />";
                ?>
            </div>
        </div>
        <div id="menu">
            <ul>
                <li><a href="#">Stranka</a></li>
                <li><a href="#">Stranka</a></li>
                <li><a href="#">Stranka</a></li>
                <li><a href="#">Stranka</a></li>
                <li><a href="#">Stranka</a></li>
            </ul>
        </div>
    </div>
</div>

slide.php
<div id="slide">
</div>

style.css
*{margin:0; padding:0;}

body{
    background:#f7f7f7;
    font-family:"Lucida Grande", "Lucida Sans Unicode", sans-serif;
    text-align:center;
}

#hlavicka{
    margin-top:0;
    padding-top:0;
    height:59px;
    width:auto;
    border-bottom:#d8d8d8 1px solid;
    background: #f6f6f6; 
}

#hlavicka_in{
    margin: 0 auto;
    text-align: left;
    width:1000px;
    height:59px;
}

#logo{
    float:left;
    width:150px;
    height:59px;
}

#logo_in{
    margin-top:18px;
}

#menu{
    float: right;
    font-size:12px;
}

#menu ul{
    margin-top:21px;
    list-style:none;
}

#menu ul li{
    display: inline;
    margin-left:40px;
}

#menu ul li a{
    color: #2a2a2a;
    text-decoration:none;
    letter-spacing:1px;
}

#menu ul li a:hover{
    color: #828282;
}

#slide{
    background:url(../image/lista.png) repeat-x;
    width:auto;
    height:290px;
}

#kontejner{
    margin: 0 auto;
    text-align: left;
    width:1000px;
}
Tori
Profil
Tipuju na BOM v includovaných souborech.
TomasMas
Profil
A jak to můžu opravit?
Tori
Profil
To automaticky vkládá editor na začátek souboru, jde to někde vypnout. Jestli používáte PSPad, tak je to volba „identické byty v kódování UTF-8“ (vypnout). Anebo "UTF-8 bez signatury" v Notepadu2 - screen: Problémy se sessions
TomasMas
Profil
Díky, vyzkouším.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: