Autor Zpráva
LukasHula
Profil
Přátelé,
narazil jsem opravdu na zvláštní problém, se kterým si nevím skutečně rady.
Pracuji v soucasne dobe na jakési administraci a situace se má tak, že se zaměřme jen na 2 stránky, které jsou pro nás podstatné. Výpis kategorie a detail kategorie:
www.netix.cz/www/eshop-admin/categoryList.php

Toto je adresa na výpis kategorie. Nyní si klikneme na nějakou kategorii, že jí chceme upravit a upravíme jí název. Vše se v pořádku uloží, dotazy proběhnou korektně, v databázi jsou záznamy správně uloženy, ale do výpisu se dostane nějaký špatný záznam a posléze pokud kliknu opět do úpravy kategorie, tak je tam také starý záznam. Až po řádném refresh stránky se to srovná.
Zkoušel jsem i ty selecty, které se mají vykonat, vložit někam co nejvýše, ale také to nemá vliv. A mám takové tušení, že to dělá jen chrome, i když jsem to ještě pořádně neozkoušel.

Nesetkal se někdo s takovým problémem? Moc děkuji za rady
Kajman
Profil
Pro editační stránky si zakažte cache v prohlížeči.
DJ Miky
Profil
To dělá cache prohlížeče. Klikneš na stejný odkaz, na který jsi klikl před chvilkou (stejná adresa), tak ti prohlížeč naservíruje stránku z jeho mezipaměti. Tvůj webserver totiž posílá hlavičku:
Cache-Control: max-age=900
Čímž prohlížeči říká, že následujících 15 minut se stránka nezmění, takže si ji může uložit do mezipaměti a dalších 15 minut ti tu stránku servírovat z ní.
LukasHula
Profil
hezky chlapi... a jak to zrusim pro uzivatele???


kdyz to zrusim u sebe v prohlizeci nekde, tak tim nic nevyresim ne???
DJ Miky
Profil
Důvod jsem napsal v příspěvku výše. Tvůj webserver posílá hlavičky Cache-Control a Expires, ve kterých je uvedeno, že platnost stránky vyprší za 15 minut. Tedy tím říká prohlížeči, že následujících 15 minut může stránku cachovat a servírovat ji uživateli z cache.

Řešením je tedy cache zakázat pro administrační rozhraní, což znamená Cache-Control na no-cache a Expires na datum v minulosti.
LukasHula
Profil
do hlavicek jsem pridal toto:
        <meta http-equiv="Expires" content="Fri, Jan 01 1900 00:00:00 GMT">
        <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache">
        <meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache">

bohuzel to nema vliv... jsem uz z toho dost zoufaly
Kajman
Profil
Upravte http hlavičky, buď v konfiguraci serveru nebo v php přes funkci header.
LukasHula
Profil
Kajman:
děkuji, uprava pres php pomohla... moc dekuji...

Jak je mozne, ze toto je potreba zde nastavit, kdyz v jinem adresari mam jine weby, ktere s timto problemy nemely? Z jakeho duvodu tomu tak je?
Kajman
Profil
LukasHula:
Jak je mozne, ze toto je potreba zde nastavit, kdyz v jinem adresari mam jine weby, ktere s timto problemy nemely?

Je to možné díky jinému nastavení serveru pro tento adresář.

Z jakeho duvodu tomu tak je?

Třeba si max-age nastavujete v .htaccess. Těžko Vám to řekne někdo na diskusi - zeptejte se toho, kdo spravuje servery.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: