Autor Zpráva
aladin
Profil *
Zdravím,chci se zeptat..
mám soubor loader.php
kde vlastně načítám všechno co je potřeba na webu
pak mám už normální web,tzn index,clanek,menu apod..
všude musím naincludovat ten loader..a můj dotaz zní: je možný abych dal do toho loaderu vědět kterej soubor má být naincludován abych to nemusel dělat do každýho souboru zvlášt?
myslím tím,že je to trochu nepraktické pořád na vršek includovat loader...co jsem koukal,tak například wordpress v theme nic neincluduje..a přesto mu tam ty kody fungují tak,jak mají..
jak se to teda dá řešit?..
PS: tohle je jen dotaz ze zvědavosti jestli to opravdu jde,nebo se to prostě musí pořád všude includovat do všech souboru.
Děkuji
ShiraNai7
Profil
Kdybys to chtel delat takhle, tak:

<?php

define('_loader_script', 'clanek');
require './loader.php';


loader.php:

<?php

// nejaky tvuj kod
require './skripty/'._loader_script.'.php';

Ale urcite to jde resit lepe.
Tori
Profil
Jiná možnost (používaná hlavně pro "pěkné URL", viz Řešení některých častějších problémů (FAQ) » Univerzální obecné pravidlo) je ta, aby všechny požadavky šly přes index.php. Tam si includujete všechna společná nastavení (připojení k DB atd.), a pak se podle požadované adresy includuje skript, který ji zpracuje (třeba clanek.php).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: