Autor Zpráva
jaroslav7
Profil
Ahoj,
potřebuju poradit s tímto:

V adresáři obrazky/ mám uloženy obrázky, které chci zobrazit. Všechny mají příponu .jpg a všechny mají název, který načtu z DB do $nazev.
obrázek načítám takto <img src=<?php echo "obrazky/".$nazev.".jpg";?>>
Problém je, že když v názvu obrázku mezera, tak se nenačte.
Tedy: názevobrázku.jpg se načte, ale název obrázku.jpg ne. Jak to opravit?
jenikkozak
Profil
Převeďte název souboru funkcí rawurlencode().
Rellik
Profil
No ty co tam už máš můžeš udělat přes zmíněnou funkci a nové můžeš při uploadu přejmenovat tak aby neměly mezery, diakritiku a nebo nějaké jiné nežádoucí znaky...
Třeba tak nějak:

$name = $_FILES["file"]["name"]; // zjištění jména souboru a na dalším řádku jeho přejmenování
$rename = strtr($name,"áčďéěíňóřšťúůýž ÁČĎÉĚÍŇÓŘŠŤÚŮÝŽABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXZ","acdeeinorstuuyz_acdeeinorstuuyzabcdefghijklmnoprstuvwxz");
if (move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $slozka.$rename)) // ověření uploadu do zadané složky
{ //atd...

Tohle ti změní velké písmena na malé, odstraní diakritiku a mezeru převede na podtržítko...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: