Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Obin_ Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 12. 2012, 13:22:55
Ahoj,
prosím o pomoc při zpracování dat ankety, která hodnotí oblíbenost fotografií. Každá fotografie má v databázi sloupec "rating", tj. číslo, které se neustále navyšuje (stejně jako "like" u Facebooku). Problém je v tom, že po kliknutí na odkaz "přidat hlas" stránka odroluje nahoru (což je logické, protože <a href..> odkazuje sám na sebe a pak teprve v dalších paramtrech předává data ke zpracování hlasů. Pokoušel jsem se to obejít zápisem <a href="#&rating=add...>, což do adresy sice přidá data, která chci potom zpracovat, ale zase se neobnoví stránka a tím pádem hlas nepřiskočí (dokud nedojde k reloadu). Prosím tedy o radu vás, zkušenější. Není mi totiž jasné, pod jakýma klíčovýma slovama tenhle problém hledat. Snažím se vyhnout použití Java Scriptu a někde jsem četl, že by se snad na podobnou věc měl použít Ajax. Než se ale pustím do něčeho nového, chci se zeptat, jestli neexistuje nějaké obyčejné, lehké a elegantní řešení. Dík |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 19. 12. 2012, 13:33:39
Obin:
Můžeš využít záložek: <div id="anketa"> <a href="pridat-hlas.php?cislo-hlasu=1#anketa">Hlasuji</a> <a href="pridat-hlas.php?cislo-hlasu=2#anketa">Hlasuji jinak</a> </div> |
||
Obin_ Profil * |
#3 · Zasláno: 19. 12. 2012, 13:57:46
jenikkozak:
Jo a po kliknuti preskocit na kotvu. To mě napadlo. Děkuju za návrh a beru to jako náhradní řešení, protože chtě nechtě, na té stránce dojde k poskočení. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0