Autor Zpráva
Moto
Profil *
mam vetsi problem, nahral som cez 300 obraskov na server no teras ich aj musim na web dat, no a aky PHP script treba, aby tie obrasky sa same, automaticky vypisali nasledovne:
OBRAZOK
(podtym napisany jego nazov) obrazok1.gif
a tak by to vedla seba 4 a tak dole, aby vytvorilo neco ako tabulku? :( za pomoc dakujem :(
skyver
Profil *
Je to jednoduchy, musis pres php nacist nazvy souboru ve slozce treba do pole a pak pomoci scriptu si udelas vypis obrazku a jejich nazvu.

Nicmene otazka je, jestli vubec neco z php umis nebo ne?

Myslim si ze podstatne pro tebe sou tyto dve funkce opendir() a readdir()
Moto
Profil *
ehm, no z PHP viem zaklady a velmi vela ne :( takze ja sam sa v tom asi nepohnem :(
xixli
Profil
Skript je pomerne jednoduchý ;-) Zavoláš funkciu getImages - jediným parametrom je adresa adresara
Ak sú v ňom aj iné súbory ako obrázky odkomentuj riadky (začínajúce na //)

<?php
function getImages($dirName)
{
$handle=opendir($dirName);

$return="<table>";
$i=0;
while(($file = readdir($handle))!== FALSE) {
if($file!="." && $file!=".." && is_file($dirName."/".$file)) {
//$postfix=substr($file, -4);
//if($postfix==".gif" || $postfix==".jpg" || $postfix==".png") {
if($i % 4 == 0) {
if($i!=0) {
$return.="</tr>";
}
$return.="<tr>";
}

$return.="<td><img src='".$dirName."/".$file."' /><br />".$file."</td>";

$i++;
//}
}
}
$return.="</tr>";
$return.="</table>";
if($i!=0) {
return $return;
} else {
return FALSE;
}
}
getImages("./images");
?>
igamenir
Profil
xixli
Až takový servis? To se jen tak nevidí :)
Myslím ale, že by se ta funkce měla volat do echo nebo print, aby se to zobrazilo.
Moto
Profil *
no ako ja potrebujem samostatne vypis obrazkov cize by som dal do jedneho webu kod na .jpg do druheho na .gif.... no a toto som skusal, upravil som iba getImages("./images"); na getImages("./"); lebo to mam v hlavnej zlozke, a //if($postfix==".gif" || $postfix==".jpg" || $postfix==".png") { som upravil na //if($postfix==".gif") { aby ukazovalo iba obrazky v GIF, no ked som to nahral na server tak mi ukazuje ciste pozadie webu a nic ine :(
igamenir
Profil
Jak jsem už psal, umíš před getImages přidat echo
A aby ti to fungovalo jenom na gif, tak musíš všechny // smazat. Xixli ti to zakomentoval, protože nevěděl, jestli to chceš filtrovat.
Moto
Profil *
no ja som potom i // zmazal skusal hocijak, ale stale nechalo cistu stranku :(
katka
Profil *
ahoj ako sa mate
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.