Autor Zpráva
JurajMlich
Profil *
Dobrý den, potreboval by som pomôcť, už asi 5 hodín sa trápim s týmto kódom. No aj tak mi to do databázy nevloží. Má mi to vkladať príspevky do databázy ale akosi sa tomu nechce. Ďakujem za pomoc.
<?php
session_start();
if(isset($_SESSION["Heslo"]) and $_SESSION["Heslo"] == "...")
{    
    if(isset($_POST["Submit"]))
    {
        if($_POST["Typ"] == "1" and $_POST["Prispevok"] != "")
        {
            //Inicializovanie premennych
            $DC = Date("j/m/Y H:i:s", Time());
            $Prispevok = stripslashes($_POST["Prispevok"]);
            $Nadpis = $_POST["Nadpis"];
echo $Prispevok;
            //Vlozenie do databazy
            include "../../PHP/MySQL.php";
            mysql_query("INSERT INTO Prispevky2 (ID, DC, Nadpis, Prispevok, Komentarov) VALUES ('', '$DC', '$Nadpis', '$Prispevok', '0')");
            echo MySQL_insert_id();
            mysql_close($Pripojenie);
        }
        else if($_POST["Typ"] == "2" and $_POST["Prispevok2"] != "" )
                {
                    //Inicializovanie premennych
                    $DC = Date("j/m/Y H:i:s", Time());
                    $Prispevok = stripslashes($_POST["Prispevok2"]);
                    $Nadpis = $_POST["Nadpis"];
                    $VideoURL = $_POST["VideoURL"];
                    //Uprava URL adresy na HTML kod
                    $VideoURL1 = $VideoURL."&";
                    $VideoURL2 = explode("v=", $VideoURL1);
                    $VideoURL3 = explode("&", $VideoURL2[1]);
                    $VideoURL4 = $VideoURL3[0];
                    $VideoHTML = '<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/'.$VideoURL4.'" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>';
                    //Vytvaranie konecneho prispevku
                    $FullPrispevok = $Prispevok.'<br>'.$VideoHTML;
                    //Vkladanie do databaze
                    include "../../PHP/MySQL.php";
                    mysql_query("INSERT INTO Prispevky2 (ID, DC, Nadpis, Prispevok, Komentarov) VALUES ('', '$DC', '$Nadpis', '$FullPrispevok', '0')");
                    mysql_close($Pripojenie);
                }
                else
                {
                    echo 'Vyskytla sa chyba.<a href="../Admin.php">Spet.</a>';
                }
    }
    else
    {
        echo 'Najskor musite odoslat nieake udaje.<a href="../Admin.php">Spet.</a> ';
    }
}
else
{
    echo 'Najskor sa musite prihlasit.<a href="../../index.php">Sprt.</a>';
}

?>

Moderátor jenikkozak: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Tori
Profil
Které části se to týká - příspěvky typu 1 nebo 2? Které podmínky neprojdou a měly by? Jaká je návratová hodnota mysql_query? Pokud false, co říká mysql_error()? ... atd.
Když si mezi řádky 6 a 7 vypišete celé pole $_POST, jsou tam hodnoty, které očekáváte? Neposíláte to omylem metodou GET?


Další příčina chyb, asi nejpravděpodobnější, je v tom, že neošetřujete vstupní data, takže pokud obsahují apostrof, dotaz selže. mysql_real_escape_string
JurajMlich
Profil *
Všetky podmienky prejdú, typ 1, a ako zistím návratovú hodnotu MySQL_query ? Som v tom nový a zatiaľ sa len učím.


Premenne sú vsetky nadstavené správne, aj som ich vypisoval
JurajMlich
Profil *
Už som na to prišiel ale aj tak ďakujem
jenikkozak
Profil
A prozradíš nám, kde byl zakopaný ten hlavní pes, abychom příště věděli, kde ho hledat? Trefila se Tori některým tipem?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: