| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| maycza Profil |
#1 · Zasláno: 7. 1. 2013, 09:58:45
Zdravím,
stáhnul jsem si mpdf, rozbalil a nahrál na server. Protože jsem s tím nikdy nepracoval, zkusil jsem si spustit ukázkové příklady, ale vždycky mi to vypíše tuto chybu: mPDF Error - cannot find TTF TrueType font file - ...../mpdf/ttfonts/DejaVuSerifCondensed.ttf Setkal se s tím už někdo z Vás? Nevíte co s tím? Po nějakém tom googlování jsem našel, že je nutné změnit MPDF_PATH v souboru mpdf.php, ale nejsem si jistý co do ní zadat. Když tam zadám cestu "/data/web/virtuals/.../www/mpdf/" hodí to stejnou chybu... Můžete mi prosím poradit? Předem díky |
||
| DJ Miky Profil |
#2 · Zasláno: 7. 1. 2013, 10:31:52
A zkontroloval jsi, zda tam soubor DejaVuSerifCondensed.ttf opravdu je?
|
||
| maycza Profil |
#3 · Zasláno: 7. 1. 2013, 10:39:28 · Upravil/a: maycza
jj, je tam, to bylo první co sem kontroloval..
Vyřešeno! Jediné co jsem provedl bylo, že jsem přejmenoval názvy fontů ve složce mpdf/ttfonts podle chyby prohlížeče: "mPDF Error - cannot find TTF TrueType font file - ...../mpdf/ttfonts/DejaVuSerifCondensed.ttf" ve složce je tento font pojmenován malými písmeny. Takže jsem přejmenoval z "dejavuserifcondensed.ttf" na "DejaVuSerifCondensed.ttf" a už to běží. Zajímavé.. |
||
| DJ Miky Profil |
#4 · Zasláno: 7. 1. 2013, 11:11:46
maycza:
„Zajímavé..“ Unixové (file)systémy rozlišují velikost písmen, takže test.txt, Test.txt a test.TXT jsou tři různé soubory. |
||
| maycza Profil |
#5 · Zasláno: 7. 1. 2013, 12:13:37
chápu, chápu, ale divím se, že sem nenašel nikoho se stejným problémem
|
||
| Davex Profil |
#6 · Zasláno: 7. 1. 2013, 18:15:05
maycza:
Asi jsi hledal málo obecně. Našel bys to u obrázků Proč nefungují obrázky » Velká a malá písmena. |
||
|
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
| maycza Profil |
#7 · Zasláno: 11. 1. 2013, 06:33:12
Davex:
Díky za odkaz, zase jsem o něco chytřejší :D aspoň vím, na co si dávat v budoucnu pozor ;) |
||
|
Časová prodleva: 13 let
|
|||
0