Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Mi24v Profil |
Zdravím,
narazil jsem na zajímavý problém a nemůžu najít nikde řešení. Chci pro zapsání podmínky použít následující syntaxi: $a = 'nejaky text'; $b = isset($a)? $a : $b; Možná je to špatný příklad, ale jde mi o to jak při tomto zápisu odstranit větev pro výsledek false a zároveň zachovat syntaxi zápisu podmínky s otazníkem. Díky za nápady |
||
blaaablaaa Profil |
#2 · Zasláno: 8. 1. 2013, 10:10:13
Mi24v:
K cemu to potrebujes? $b = isset($a)? $a : null; |
||
Mi24v Profil |
Občas to používám abych si nezapráskal kód podmínkama. Vleze se to na jeden řádek.
U tvého řešení je problém, že to změní hodnotu $b (vím, to jsem neuvedl). Potřebuji, aby se při splnění podmínky proměnná $b změnila a při nesplnění zůstala původní. Složitě napsáno takhle: $b = isset($a)? $a : $b; Dá se tímto zápisem odstranit větev false?? |
||
Zechy Profil |
#4 · Zasláno: 8. 1. 2013, 10:29:28
Co vim tak při tomhle zápisu je to snad nemožný, pokud to odstraníš, končí kod chybou.
|
||
blaaablaaa Profil |
#5 · Zasláno: 8. 1. 2013, 10:31:18
Mi24v:
Neda. Proc nepouzijes if ( isset($a) ) $b = $a; ? Je to takz na jeden radek a prehledne. |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 8. 1. 2013, 10:35:41
Reaguji na Mi24va:
„Občas to používám abych si nezapráskal kód podmínkama.“ Zapráskat si kód terciárním operátorem je lepší? V čem? Co je špatného na podmínkách? „Vleze se to na jeden řádek.“ if(isset($a)) $b = $a; a && (b = a); . Ale číst takový kód je utrpení.
|
||
Mi24v Profil |
#7 · Zasláno: 8. 1. 2013, 13:31:14
Jasně dá se i tak... Ptal jsem se spíše z toho důvodu, abych se dozvěděl něco nového. No a zjistil jsem, že to nejde...
Díky za spolupráci a můžete to zamčít... :-) |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0