Autor Zpráva
Monkeys
Profil *
Zdravim
Ako mam vyriesit takyto probel:
Vymyslel som nieco take ze mam pole v ktorom mam vsetky dostupne stranky ktore budu na pevno, ale ako vyriesit ak chcem v administracii pridat dalsie podstranky -> ide mi oto ako tie nove podstanky dostanem do pola:

Subory:
Boot.php

$url = isset($_GET['url']) ? $_GET['url'] : NULL; // url jepremenna do ktorej sa uklada aktualne zobrazena stranka
$url = rtrim($url, "/");
$url = explode("/", $url);

//print_r($url);

$address = array("danove-moznosti", "moznosti-platby"); // ide mi o toto pole ktore ma napevno ulozene vsetky dostupne adresy, potrebujem tam vymyslet nieco co sa pri vytvoreni novej stranky naloaduje do pola.
$path="";

foreach ($address as $k => $v){
if($url[0] == $v){ // porovnavanie ci sa zobrazena stranka nachadza v systeme
$path = $v;
break;
}
}

$file = "view/admin/" . $path; 

if(!file_exists($file)){  // ak sa stranka nachadza vytvor ju
$admin = new AdminPages();
$admin->pages("admin/" . $path);
}else{ // inac daj chybu
require 'controler/error.php';
$controler = new Error();
return false;
}


M.
candiess
Profil
Monkeys:
administracii pridat dalsie podstranky
Máte-li administraci a nepoužíváte databáze, tak je právě na čase.

Nová podstránka: Vyplnit data -> Uložit do databáze
Výpis podstránek: Vzít všechna data -> Uložit do pole -> Kontrolovat zda-li existují
Tori
Profil
Jestli nepotřebujete/nechcete používat DB, můžete to ukládat třeba do souboru v nějakém snadno parsovatelném i lidsky čitelném formátu (.ini, neon, yaml, ...).
Monkeys
Profil *
candiess, Tori:
Databazu samozrejme vyuzivam bez toho sa nepohnem ale problemom je ze v tom kode hore sa porovnava adresa s existujucim suborom(sablonov). Pri vytvoreni novej podstranky sa to ulozi len do DB a neni s cim porovnavat.

M.
candiess
Profil
Tabulka my_pages:
ID | page | showed
-------------------------
1 | danove-moznosti | 1
2 | moznosti-platby | 1

$query = "SELECT * FROM my_pages WHERE showed = 1"
a pak to jen nandáš do pole, kde je problém?

Doplnění: Proč tu kontrolu děláš přes cyklus? nestačí použít f-ci in_array()?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: