Autor Zpráva
nowis
Profil *
Zdravím,

potřeboval jsem zjistit timestamp pro začátek a konec dne. Nevím, jestli se neškrábu pravou rukou za levým uchem, ale dělam to takto:

$datum_od = (floor(time()/86400))*86400;
$datum_do = ((floor(time()/86400))*86400)+86399;

nicméně výsledek je, že dnešek začíná: 19.1.2013 1:00:00 a končí :20.1.2013 0:59:59

Můžete mi prosím poradit, kde je problém? Podle parametru date("I") je na serveru nastaven zimní čas...

Díky
DJ Miky
Profil
Časové pásmo je zřejmě nastaveno na +01:00, proto čas "nula" ukazuje na 1.1.1970 01:00:00. Timestamp začátku a konce dne zjistíš jednoduše (a spolehlivě) pomocí:
$datum_od = strtotime('today 00:00:00');  // stačí i jen 'today'
$datum_do = strtotime('today 23:59:59');
nowis
Profil *
...no já jsem si říkal, že to musí jít nějak elegantně :-)

Díky!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0