Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
moom Profil |
#1 · Zasláno: 22. 1. 2013, 14:02:50
Lidi zlatí, našel jsem odkaz jak vyřešit situaci, kdy se aktualizuje CSS
soubor a lidi mají ještě u sebe uložené staré verze CSS. Jenom tento návod funguje pro wordpress. Šlo by to prosím nějak přepsat aby to fungovalo i v normální statické stránce, kde jediný kód PHP bude právě pro přidání data v rámci hlavičky dokumentu? <link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php echo bloginfo('stylesheet_url'). '?' . filemtime( get_stylesheet_directory() . '/style.css'); ?>" /> |
||
Keeehi Profil |
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="cssstyl.css?<?php echo time(); ?>" /> |
||
jenikkozak Profil |
#3 · Zasláno: 22. 1. 2013, 14:25:19
...Přičemž je lepší napsat natvrdo číslo verze, protože jinak se tím prohlížeči úplně zamezí využít cache. Server by pak musel posílat stylopis ke každé stránce.
|
||
BuGeR Profil |
#4 · Zasláno: 22. 1. 2013, 14:25:30
Řešení v [#2] od Keeehi nemá moc smysl - protože prohlížeč bude styl načítat pokaždé znova (soubor bude možné vyvolat z cache jen v případě, že stránku načtu vícekrat za jednu sekundu)..
Nejlepší bude asi <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css?<?php echo filemtime('style.css'); ?>" /> |
||
moom Profil |
#5 · Zasláno: 22. 1. 2013, 14:26:13
Paráda, děkuji za rychlou odpověď. Pokud tomu rozumím správně, tak
se přidá dnešní datum. A jde prosím udělat, aby to vzalo i datum vytvoření souboru cssstyl.css aby si prohlížeč načetl nové CSS jenom při změně data vytvoření a ne při každém načtení. Počkat teď mně napadlo, že by to šlo asi nějak takto: <?php $cas = filemtime('css/main.css'); echo "/main.css?v=" . $cas; ?> Koukám, že mně to funguje, jenom jsem musel přepsat příponu html na php. To bych ještě |
||
BuGeR Profil |
#6 · Zasláno: 22. 1. 2013, 14:29:56
moom:
Ano, viz [#4] |
||
moom Profil |
#7 · Zasláno: 22. 1. 2013, 14:30:09
Jejda, než jsem to dopsal, tak už je tu jednoduší řešení :)
Super děkuji. Jenom ještě asi musím přepsat pomocí htaccess aby se koncovka php změnila na html Jsem v PHP začátečník, umím jenom HTML, CSS a základy jQuery mohu se prosím zeptat proč nejde umístit PHP kód do stránky s příponou HTML. Pokud tak učiním, tak se PHP vykomentuje. Ještě jednou děkuji! Konečně mám řešení situace aktualizování CSS |
||
Keeehi Profil |
#8 · Zasláno: 22. 1. 2013, 14:42:53
protože server má nastaveno, že se má PHP interpretovat pouze v souborech s příponou php.
Můžeš zkusit do .htaccess přidat AddHandler application/x-httpd-php5 .html |
||
moom Profil |
#9 · Zasláno: 22. 1. 2013, 18:46:44
Děkuji za pomoc. Už jsem napsal na webhosting jestli to povoluje.
|
||
Medvídek Profil |
#10 · Zasláno: 23. 1. 2013, 07:52:58
Co jsem se někde dočetl, tak cachování s parametrem není dobré, kvůli starším proxy serverům. Proto raději používám verzi
href="main-2548665235.css" |
||
moom Profil |
#11 · Zasláno: 23. 1. 2013, 08:21:00
Medvídek:
Děkuji, jestli tomu rozumím správně, tak pokaždé změníte název CSS souboru. Což u mě asi nepůjde protože bych musel změnit ve všech odkazech cestu k novému názvu. Mně právě připadlo dobré, že mám ve složce css soubor main.css a odkazuji se z html stránky na main.css?v=datum takže pokud se nezmění datum souboru, tak mám všude stále stejný ccs soubor se stejným názvem. Nemusím tedy aktualizovat názvy css souborů. A v čem to prosím není dobré? Jenom jestli mě to má tížit :) |
||
Str4wberry Profil |
#12 · Zasláno: 23. 1. 2013, 08:42:08
„Co jsem se někde dočetl, tak cachování s parametrem není dobré, kvůli starším proxy serverům.“
A dočetls ses to na Tlachtaci, nebo z nějakého seriosního zdroje? :–) |
||
moom Profil |
#13 · Zasláno: 23. 1. 2013, 13:13:28
Je tedy prosím nějaký problém s popsaným řešením?
|
||
Časová prodleva: 14 dní
|
|||
Medvídek Profil |
#14 · Zasláno: 6. 2. 2013, 22:20:23
moom:
„Což u mě asi nepůjde protože bych musel změnit ve všech odkazech cestu“ Stačí dát pravidlo do htaccess a je vystaráno :) Str4wberry: Pravdu díš, ale beru Cura jako seriosní zdroj :D |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0