Autor Zpráva
Matej Mego
Profil
<?php
    $db = mysql_pconnect('localhost','root','') or die('Nepodarilo sa spojiť s MySQL');
    mysql_select_db('nazov', $db) or die(mysql_error($db));
    mysql_query("SET NAMES 'utf8'");


    if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])) {
        $id = $_GET['id'];
        $dotaz = 'DELETE FROM akcie WHERE id = '.$id;
        
        $vysledok = mysql_query($dotaz, $db) or die(mysql_error());
    }
    else {
        echo "Nastala chyba.";
    }

?>

Neviem čo je na tom zle.. Poradíte mi prosím?
Davex
Profil
Máš ve špatném pořadí řádky 8 a 9.
Matej Mego
Profil
Práve som si to všimol že to mám vymenené.. ale aj tak to nefunguje.
juriad
Profil
A také špatnou syntaxi sql dotazu:
DELETE FROM akcie WHERE id=...
hvězdička tam nepatří
Matej Mego
Profil
Aj to som dal už preč.. ale stále mi to vypisuje NASTALA CHYBA.
Chuchycek
Profil
Máš špatně syntaxi v sql dotazu
$dotaz = "DELETE FROM akcie WHERE id = '".$id."'";
Davex
Profil
Matej Mego:
vypisuje NASTALA CHYBA
V tom případě není splněna podmínka na 7. řádku. Asi špatně předáváš id nebo to není číslo.
Matej Mego
Profil
Stále nič. Ale jedno vec som si všimol a nie som si istý či je to dobre: http://localhost/skuska/admin/pridat.php?page=akcie a potom je http://localhost/skuska/admin/delete.php?4 .. Ale vymazať by to malo aj tak nie?
Chuchycek
Profil
Ne, tak to máš chybně zapsané, musíš v url adrese dostávat přesně daný $_GET, v tvém případě $_GET['id'], takže dostaň do linku http://localhost/skuska/admin/delete.php?id=4
tiso
Profil
správne má byť: .../delete.php?id=4
Matej Mego
Profil
Vďaka, vďaka.. Ako prosím zmením tú URL..? Pomocou čoho?
jenikkozak
Profil
Podle toho, jak vytváříš tu URL. Přidej ty tři znaky do odkazu nebo do cíle formuláře.

Chuchycek:
Máš špatně syntaxi v sql dotazu
> $dotaz = "DELETE FROM akcie WHERE id = '".$id."'";
Jde s největší pravděpodobností o číslo, ne o řetězec, apostrofy tam jsou zbytečné.
Naopak by z bezpečnostích důvodů bylo určitě vhodné zajistit, aby skutečně o číslo šlo:
$dotaz = "DELETE FROM akcie WHERE id = ". (int) $id;
Chuchycek
Profil
jenikkozak:
Promiň, jsem navyklí už to takhle psát, takže to nerozlišuji :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: