Autor Zpráva
berry
Profil *
Mám takový problém, k posílání mailů přes php používám PhpMailer, ale mám problémy se soubory s českou diakritikou.
Používám formulář pro napsání mailů a <INPUT TYPE="file" NAME="soubor"> pro vybrání přílohy.
Pak pošlu phpMailru $mail->AddAttachment($soubor);
Pokud má ale soubor diakritiku (např. životopis.doc), soubor se neodešle a kód ztroskotá v místě is_file($soubor) , který se provádí v phpMailru. Tato funkce jej prostě nenajde.

Když do $mail->AddAttachment($soubor); místo $soubor řetězec: $mail->AddAttachment("životopis.doc");, pak se soubor odešle bez problému.

Můžete mi poradit jak donutit funkci is_file, aby sežrala proměnnou $soubor.

Vím, že je nějaký problém v kódování, ale ani za boha nemůžu přijít na to jak převést $soubor na něco co by fce is_file vzala.
Rob
Asi ti moc neporadím, ale jsem zastáncem toho, že by se soubory měly (pokud možno) pojmenovávat bez hacku a carek a bez mezer. U souboru to ani nevadí, ale na internetu to vadí hodně. Viděl jsem například odkaz na http://www.nejakauznevimjakaurl.cz/Co je nového.htm To mě opravdu zarazilo. A takovéhle hrozné html soubory tam byly všechny.

Moje rada:
Dát tam varování, že soubor musí být zásadně bez diakritiky a kdyžtak to ověřit nějakým regulerním výrazem.

Uznávám, že jsem tě asi zklamal, ale takhle to bude fungovat. :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0