| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Hitny 14 Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 2. 2013, 11:12:54
Dobrý den mám napsanej kód v php na aktualizaci pořad stejných dat v jedná databázi prostě aby se data pořád přepisovala. Nějak mi to ale nejde a nevím si s tím rady kód je:
$text = ($_POST['content']);
$id = '1';
$text=str_replace("\n","<br>",$text);
$vloz ="UPDATE FROM tabulka_acko WHERE id='".$id."', text='".$text."';";
$result=mysql_query($vloz);Byl bych vám vděčný za každou radu. |
||
| juriad Profil |
#2 · Zasláno: 1. 2. 2013, 11:19:29 · Upravil/a: juriad
Když pominu, že se napřed musíš k databázi připojit mysq_connect
Tak máš úplně špatně syntaxi UPDATE, správně má být něco jako: UPDATE tabulka SET text = "novy text" WHERE id = 1 Mimochodem, není úplně vhodné mít sloupec nazvaný text, protože je to rezervované slovo, byť si s tím mysql poradí a má to uvedené ve výjimkách. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/reserved-words.html na konci článku. |
||
| Hitny 14 Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 2. 2013, 12:32:57
Připojení k databázi mám pomocí
include. Ale když chci aby se mi do textu ukládali data z formuláře tak tam musím mít $text která je vytvořena $text = $_POST ['text'] ne?
|
||
| Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 1. 2. 2013, 13:50:28
Nevím, jestli vám rozumím, ale název sloupce a proměnné se rozhodně shodovat nemusí. juriad vám napsal kód
mysql_query("UPDATE tabulka_acko set text = '".mysql_real_escape_string($_POST['content'])."' WHERE id= ".(int) $id);Navíc, jak praví manuál, mysql_query() nepoužívat, bude zrušena. |
||
| Hitny 14 Profil * |
#5 · Zasláno: 1. 2. 2013, 14:51:40
Ce se mám místo
mysql_query() používat?
|
||
| Alphard Profil |
Hitny 14 [#5]:
Další osoba, která asi neumí klikat na odkazy nebo anglicky :-) to je při programování užitečná vlastnost. Je doporučeno buď mysqli nebo PDO, viz ten manuál, nebo se podívejte na dibiphp.com/cs/quick-start. Verze, která to zruší nevyjde minimálně rok myslím (ono to určitě bude mnohem dýl), pak se bude nějakou dobu dostávat na hostingy, ale nic velkého už bych na mysql extenzi nebudoval |
||
| juriad Profil |
Pokud už máš rozjetý projekt, tak zůstaň při mysql_* funkcích, ale počítej do budoucnosti s problémy (a možným nutným předěláváním projektu). Pokud máš možnost změnit přístup k databázi TEĎ použij mysqli_* (víceméně jde o to, že každá funkce musí dostat jako parametr spojení (to co vrátí mysqli_connect
Pokud nehodluješ OOP (nebo ti ta zkratka nic neříká), tak chceš používat procedurální styl z manuálů. |
||
|
Časová prodleva: 13 let
|
|||
0