Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pavel Straka Profil |
#1 · Zasláno: 11. 2. 2013, 11:41:28
Dobré dopoledne, rád bych požádal zkušenější o radu. Přes URL získávám nějakou hodnotu, ty escapuji:
$hodnota = mysql_real_escape_string($_GET["promenna"]) a pak tuto vyescapovanou hodnotu použivám v parametru funkce: funkce($hodnota) . Problém je, že do funkce vstoupí hodnota nevyescapovaná. Kde dělám chybu? Děkuji všem za ochotu pomoci.
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 11. 2. 2013, 11:51:02
Pavel Straka:
Bez ukázky kódu není možné učit příčinu. Hádat se mi nechce. |
||
Pavel Straka Profil |
No opravdu je to tak "jednoduché", jak jsem psal. Ukázka kódu:
$hodnota = mysql_real_escape_string($_GET["promenna"]); function funkce($parametr) { echo $parametr; } funkce($hodnota); Pokud je např. $_GET["promenna"] = "McDonald's", funkce vypíše McDonald's a ne McDonald\'s, jak bych předpokládal. |
||
Micruss Profil |
Mně to na localhostu normálně vypisuje
index.php?promenna=''''''' echo: \'\'\'\'\'\'\' ---------------------------- index.php?promenna=McDonald's echo: McDonald\'s Jestli máš u sebe ten kód jinak napsaný bylo by dobrý to sem poslat... |
||
mzk Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 2. 2013, 21:41:57
Pavel Straka:
no já si nejsu dvakrát jistej a hledat se mě to nikde nechce, ale mám pocit, že by se ta funkce neměla využívat (resp. není důvod ji využívat) jinde než na 'komunikaci' s databází.. na ošetření řetězců jsou přece jiné funkce.. |
||
Mike8748 Profil |
#6 · Zasláno: 11. 2. 2013, 21:43:06
Pavel Straka:
jen tak pro zajímavost... předtím než voláš mysql_real_escape_string(), jsi připojen k databázi? |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0