Autor Zpráva
Mikolášek
Profil *
Pro výpis obrázků ve složce používám glob. Pokud ve složce nebude žádný obrázek, tak nechci, aby mě to něco vypsalo. To se bohužel neděje :( Prostě to ignoruje count() ... aby nebyl nulový.

$umisteni_slozky = "../images_original/ftp/";
$ftp_images = glob("$umisteni_slozky{*.gif,*.jpg,*.png}", GLOB_BRACE);

if (count($ftp_images) != "0")
{
// vypis obrazku ve slozce
}
Monkeys
Profil *
Mikolášek:

if (count($ftp_images) != 0)

Nula nemoze byt string

Ja by som to zapisal asi namiesto != dal <
(Ale je to jedno)

M.
CrazyC0de
Profil
Patrně to bude tím, že porovnáváš číslo se stringem :-), psali už nademnou...
Camo
Profil
Mikolášek:
Mne to funguje.
Čo ti vracia var_dump()? V manuáli je napísané, že tá funkcia na niektorých OS nefunguje...
Monkeys, CrazyC0de:
Keď PHP dostane za úlohu porovnať cez == rôzne typy, tak ich prevedie na rovnaký typ.
Mikolášek
Profil *
Změna toho stringu z "0" na 0 ... je úplně jedno, nefunguje.

var_dump() vypíše: bool(false)
Camo
Profil
Mikolášek
Mne to funguje aj s neexistujúcim adresarom. Vráti array(0)
V manuáli sa píše:
Returns an array containing the matched files/directories, an empty array if no file matched or FALSE on error.

Note:

On some systems it is impossible to distinguish between empty match and an error.

Takže by bolo dobré si zapnúť zobrazovanie chýb.
A zrejme treba nastaviť parameter GLOB_ERR a zadať nejakú jednoduchšiu path (bez potreby GLOB_BRACE).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: