« 1 2 »
Autor Zpráva
Pajinek88
Profil
Dobrý den,
hned uvodem řeknu nejsem žádnej odborník pouze co jsem pochytil při učení doma tak berte prosím ohled ;)
Vytvořil jsem si formulář pro mé učely stačí ;)
Myslím že mám vše zprávně zadané i popsaní jednotlivé < input name="" >
formulář ma název souboru Pokusy.php ten odkazuje na poslati.php který by měl odeslat data na email pro zkoušku zatím jen predmet,email,zpravu. bez ověření spamu by to nemělo nic odeslat. ale ikdyž se mi zdá že to je správně neodesílato.

Až by se sprovoznilo odesláni techto udaju pustím se do zbytku.
Předem děkuji za vaši pomoc .

vše se dá vyzkoušet přímo na mém zkušebním webu http://chevrolet-cruze.wz.cz/Pokusy.php

ted přidám konečně zdrojáky.

zdroják formuláře:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Formulář</title>
</head>
<body>
<H1>Objednávka na servis</H1>
<form action="poslati.php" method="post" enctype="text/plain">
<table style="height:800px;" width="800px" cellSpacing="0" cellPadding="0" border="1">
<tr><td align="center" valign="top">


<table align="left" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse; margin-bottom: 1em;color:GhostWhite ; text-align: -webkit-auto;">


<tbody>
<tr>
<th width="800px" style="text-align: left; text-indent: 3%;line-height:1.8;
background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">O Vás</th>
</tr></tbody></table>



<table>

<tr><td>Jméno*</td><td><input name="jmeno" ></td>
<td>Příjmení*</td><td><input name="predmet" ></td>
<td>Společnost</td><td><input name="spolecnost"></td></tr>
<tr><td>Ulice/č.p.</td><td><input name="ulice" ></td>
<td>Město*</td><td><input name="mesto"></td>
<td>PSČ*</td><td><input name="psc" ></td></tr>
</table>


<table align="left" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse; margin-bottom: 1em;color:GhostWhite ; text-align: -webkit-auto;">

<tbody>
<tr>
<th width="266,6px" style="line-height: 1.8;text-align: left;text-indent: 3%;background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Termíny</th>
<th width="266,6px" style="line-height: 1.8;text-align: center;background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Kontakty pro potvrzení</th>
<th width="266,6px" style="line-height: 1.8;text-align: left;text-indent: 5%; background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Váš vůz</th>
</tr></tbody></table>


<table border="0" >

<tr><td>Požadovaný termín*</td><td><input name="poz. termin" value=""></td>
<td>Telefon*</td><td><input name="telefon"value=""></td>
<td>model*</td><td><select name="modely" size="1">
<option value="- Vyberte -">- Vyberte -</option>
<optgroup label="Chevrolet">
<option value="Cruze">Cruze</option>
<option value="Aveo">Aveo</option>
<option value="Nové Aveo">Nové Aveo</option>
<option value="Spark">Spark</option>
<option value="NG Spark">NG Spark</option>
<option value="Captiva">Captiva</option>
<option value="Malibu">Malibu</option>
<option value="Orlando">Orlando</option>
<option value="Camaro">Camaro</option>
<option value="Evanda">Evanda</option>
<option value="Epica">Epica</option>
<option value="Lacetti">Lacetti</option>
<optgroup label="Daewoo">
<option value="Nubira">Nubira</option>
<option value="Matiz">Matiz</option>
<option value="Kalos">Kalos</option>
<option value="Lanos">Lanos</option>
<option value="Espero">Espero</option>
<option value="Racer">Racer</option>
<option value="Jiné">Jiné</option>
</select></td></tr>
<tr><td>Alternativní termín</td><td><input name="alternativni termin"></td>
<td>E-mail*</td><td><input name="email" ></td>
<td>VIN</td><td><input name="vin"value="(číslo karoserie)"></td></tr>
</table>


<table align="left" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse; margin-bottom: 1em;color:GhostWhite ; text-align: -webkit-auto;">

<tbody>
<tr>
<th width="800px" style="text-align: left; text-indent: 3%;line-height:1.8;
background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Požadovaný druh prohlídky / opravy </th>
</tr></tbody></table>



<input type="checkbox" name="pravidelna udrzba" value="Ano">Pra. údržba
<input type="checkbox" name="Oprava" value="Ano">Oprava
<input type="checkbox" name="Zarucni oprava" value="Ano">Záruční oprava
<input type="checkbox" name="karosarska oprava" value="Ano">karosářská oprava
<input type="checkbox" name="Sezoni prohlidka" value="Ano">Sezóní prohlídka
<input type="checkbox" name="nahradni dily" value="Ano">Náhradní Díly
<input type="checkbox" name="jiny" value="Ano">Jiný<br>
<span style=" text-align: left;position: relative; top: -110px;">Poznámka</span><textarea name="zprava" rows="8" cols="80" >Zpráva...(Sem prosím uveďte podrobnější popis závady a rok výroby vašeho vozu děkuji.)</textarea><br>

<table align="left" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse; margin-bottom: 1em;color:GhostWhite ; text-align: -webkit-auto;">

<tbody>
<tr>
<th width="800px" style="text-align: left; text-indent: 3%;line-height:1.8;
background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Souhlas se zpracováním osobních údajů </th>
</tr></tbody></table>


<table>
<tr><td valign= top><input type="checkbox" name="souhlás" value="Ano"></td><td>*Společnost Autosalon Schromm s.r.o. respektuje soukromí vámi poskytnutých údaju, zachází s nimi v souladu s platnými zákony na ochranu osobních údaju a zarueuje vám, že tyto údaje použije pouze pro informování o nových produktech, službách a speciálních nabídkách, které vás zajímají. Vaše údaje budou poskytnuty pouze spoleenosti Autosalon Schromm s.r.o.. Na základi shromáždiných údaju vám mužeme informace zaslat poštou, e-mailem nebo vás informovat telefonicky. Poskytnutí osobních údaju je dobrovolné.</td></tr>

</table>
<input name="spam" size="25"> <strong>= 5 + 1</strong><br>
<input type="submit" value="Odeslat">
<br>
<br>
<p> * Označené položky jsou povinné položky, které je třeba vyplnit pro správné odeslání formuláře. Děkuji.
</form>
</body>
</html>
zdroják posilaciho php:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Odesílání emailu</title>
</head>
<body>
<h1>Potvrzení odeslání Formuláře</h1>

<?
$predmet = $_POST['predmet'];
$email= $_POST['email'];
$zprava = $_POST['zprava'];
$spam = $_POST['spam'];



if ($predmet!="" and $email!="" and $zprava!="" and $spam=="6")
{
Mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet, $zprava, "From: " . $email);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 5 + 1.</p>";
} 
?>

</body>
</html>
donny
Profil
1. hlavným problémom je enctype="text/plain", vyhoď to
2. v položke input (ale aj iných) ti chýba povinný atribút type, to je už taký menší problém..
Pajinek88
Profil
donny:
jdu na opravu

Díky to byla ta chyba už to funguje.. Děkuji jdu rozšířit množství posilaných dat s formuláře na email.

Tak už jsem zase narazil zkousil jsem udělat toto
edit php scriptu aby se mi v mejlu zobrazilo více položek ale zase se to neodešle pochopil jsem dobře, že se to bude muset zapsat jinak než jen přidáním (omluvte muj výraz ale nevím jak se tomu říká odborně) položek $jmeno, $přijmení, atd...
nějak jsem vydedukoval že položka předmět je podstatná tak jsem jako předmět zvolil zatrhavací políčko checkbox může to tak být? že by se mi jako předmět zprávy zobrazil text ve value nebo opět chyba? <input type="checkbox" name="predmet" value="Pravidelna udrzba">Pra. údržba
<?
$predmet = $_POST['predmet'];
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prjmeni'];
$email= $_POST['email'];
$zprava = $_POST['zprava'];
$spam = $_POST['spam'];



if ($predmet!="" $jmeno!="" and $prijmeni!="" and $email!="" and $zprava!="" and $spam=="6")
{
Mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet, $jmeno, $prijmeni, $zprava, "From: " . $email);
donny
Profil
Pajinek88:
Mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet, $jmeno, $prijmeni, $zprava, "From: " . $email);

funkcia mail má presnú syntax a presne definované parametre viz. manuál, nemôžeš si tam vymýšlať nové (ako $jmeno, $prijmeni). Robí sa to tak že tieto všetky informácie najskôr uložíš do tela správy a to potom odošleš.

<?php
//kodovanie pre zobrazenie diakritiky, aj subor musi byt utf, odosielatel..
$hlavicky .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$hlavicky .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
$hlavicky .= 'From: $email' . "\r\n";
//telo spravy
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Jméno</td><td>".$jmeno."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Príjmení</td><td>".$prijmeni."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Text</td><td>".$zprava."</td></tr>";
$sprava .="</table>";

mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet,  $sprava, $hlavicky);
?>
atd. moju ukážku som dal do jednoduchej tabuľky pre ľahšiu orientáciu
Pajinek88
Profil
Děkuji. to je naprosto super. nemám slov já bych se stím trápil dlouho.. Opravdu moc děkuji


Tak zase se potýkám z neuspěchem. :(
přidávám zdroj formuláře kde si myslím že je problém.
checboxy jsem změnil na radia jelikož predmet muze byt jen jeden a checboxy dovolují zatrhnout více možností. snad je mám správně :D
<input type="radio" name="predmet" value="Pravidelna udrzba" checked="checked">Pra. údržba
<input type="radio" name="predmet" value="Oprava">Oprava
<input type="radio" name="predmet" value="Zarucni oprava">Záruční oprava
<input type="radio" name="predmet" value="karosarska oprava">karosářská oprava
<input type="radio" name="predmet" value="Sezoni prohlidka">Sezóní prohlídka
<input type="radio" name="predmet" value="Nahradni Dily">Náhradní Díly
<input type="radio" name="predmet" value="Jiny">Jiný<br>
a taky zde si nejsem jist jde o položku select ve formuláři bude asi správně jen v tom php nevím zda je dobře taky přidám.
<td><select name="modely" size="1">
<option disabled="- Vyberte -" >- Vyberte -</option>
<optgroup label="Chevrolet">
<option value="Cruze">Cruze</option>
<option value="Aveo">Aveo</option>
<option value="Nové Aveo">Nové Aveo</option>
<option value="Spark">Spark</option>
<option value="NG Spark">NG Spark</option>
<option value="Captiva">Captiva</option>
<option value="Malibu">Malibu</option>
<option value="Orlando">Orlando</option>
<option value="Camaro">Camaro</option>
<option value="Evanda">Evanda</option>
<option value="Epica">Epica</option>
<option value="Lacetti">Lacetti</option></optgroup>
<optgroup label="Daewoo">
<option value="Nubira">Nubira</option>
<option value="Matiz">Matiz</option>
<option value="Kalos">Kalos</option>
<option value="Lanos">Lanos</option>
<option value="Espero">Espero</option>
<option value="Racer">Racer</option></optgroup>
<option value="Jiné">Jiné</option>
</select></td></tr>

php
tabulko tvou jsem rozšířil o další a udělal jsem ji více sloupečku snad to na funkci nemá vliv.
//telo spravy
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Jméno</td><td>".$jmeno."</td>";
$sprava .="<tr><td>Príjmení</td><td>".$prijmeni."</td>";
$sprava .="<tr><td>Společnost</td><td>".$spolecnost."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Ulice/č.p.</td><td>".$ulice."</td>";
$sprava .="<tr><td>Město</td><td>".$mesto."</td>";
$sprava .="<tr><td>PSČ</td><td>".$psc."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Požadovaný termín</td><td>".$pozadovanytermin."</td>";
$sprava .="<tr><td>Telefon</td><td>".$telefon."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>model</td><td>".$modely."</td>";
$sprava .="<tr><td>Alternativní termín</td><td>".$alternativnitermin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>VIN</td><td>".$vin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Souhlas</td><td>".$souhlas."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Poznámka</td><td>".$zprava."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
Děkuji
donny
Profil
Pajinek88:
Tak zase se potýkám z neuspěchem. :(

tým sa nenechaj odradiť, začiatky sú vždy ťažké..

Teraz k problému..

Vyznačený riadok je ok, chybe je už predtým a prenáša sa s HTML, predtým som si to nevšimol.. Neber to teraz v zlom, ale predtým než sa pustíš do spracovávania formuláru tak si trochu preopakuj HTML.

Chyba je totiž už tu, aj keď sa hneď neprejaví:
<tr><td>Požadovaný termín*</td><td><input name="poz. termin" value=""></td>

Vlastnosť name nemôže obsahovať bodku, medzeru atď. Zo znakov sa používa iba počiarkovník (underscore) tj. poz_termin. HTML je pomerny benevolentný jazyk, takže beži ďalej až do momentu kedy to začne spracovávať PHP, no a keď narazí na toto tak hlási chybu..

$sprava .="<tr><td>Požadovaný termín</td><td>".$poz. termin."</td>";

Bodka v kombinácii s uvodzovami sa totiž v php používa na spájanie (textových) reťazcov, takže ak máš ".$poz. termin." tak tá druhá bodka spôsobuje to že parser čaká uvodzovku a ďalšiu premennú na spojenie.

K ďalším otázkam:

checboxy jsem změnil na radia jelikož predmet muze byt jen jeden a checboxy dovolují zatrhnout více možností. snad je mám správně :D
áno, vyzerá to byť ok..

tabulko tvou jsem rozšířil o další a udělal jsem ji více sloupečku snad to na funkci nemá vliv.
Nie nemá, schválne som tam pridal popisný stĺpec aby si videl že stĺpcov môžeš mať koľko chceš..

a taky zde si nejsem jist jde o položku select ve formuláři bude asi správně jen v tom php nevím zda je dobře taky přidám.
html je ok, pri spracovaní tam v takejto forme (bez ukladania do db) nemáš veľmi čo iné pridať.
Pajinek88
Profil
Ano tehle chyby jsem si vědom.. a ikdyž jsem spojil toto slovo dohromady pozadovanytermin a alternativni termin stale to nejde.
děkuji pouziji tedy spodni pomlčku. a vyzkouším to a podívam se zda tam nemam nejaký překlep ještě jinde.


přidám tu ještě jednou php script
nemám chybu někde vtěch větách po odeslání?
p.s odradit se nenechám ;) neboj. mám pevné nervy
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Odesílání emailu</title>
</head>
<body>
<h1>Potvrzení odeslání Formuláře</h1>

<?php
//kodovanie pre zobrazenie diakritiky, aj subor musi byt utf, odosielatel..
$hlavicky .= 'MIME-Version: 1.0' . "rn";
$hlavicky .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "rn";
$hlavicky .= 'From: $email' . "rn";
//telo spravy
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Jméno</td><td>".$jmeno."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Príjmení</td><td>".$prijmeni."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Společnost</td><td>".$spolecnost."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Ulice/č.p.</td><td>".$ulice."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Město</td><td>".$mesto."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>PSČ</td><td>".$psc."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Požadovaný termín</td><td>".$pozadovany_termin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Telefon</td><td>".$telefon."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>model</td><td>".$modely."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Alternativní termín</td><td>".$alternativni_termin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>VIN</td><td>".$vin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Souhlas</td><td>".$souhlas."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Poznámka</td><td>".$zprava."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
 
mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet,  $sprava, $hlavicky);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 5 + 1.</p>";
} 
?>
</body>
</html>
Manny
Profil *
A vrací ti to nějakou chybovou chlášku.
PS: doplň si lomítka do zalomení na řádcích 12-14
donny
Profil
Pajinek88:
nemám chybu někde vtěch větách po odeslání?

máš tam pár chýb, hlavná vznikla tak trochu s nedorozumenia medzi nami :)

mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet,  $sprava, $hlavicky);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 5 + 1.</p>";
} 

Ten tvoj if tam byť má, ja som to tam nedal pretože som vyberal len časti kde máš chybu..

if ($predmet!="" $jmeno!="" and $prijmeni!="" and $email!="" and $zprava!="" and $spam=="6")
{
mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet,  $sprava, $hlavicky);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 5 + 1.</p>";
} 
+ taká drobnosť v hlavičkách aj tie lomítka pri \r\n majú svoj význam.
Pajinek88
Profil
Tak konečně to odesílá jupí :D
jen zobrazeni na emailu je trošku škaredé :( ne jde stím něco udělat?
<table><tr><td>Jméno</td><td>Pavel</td><tr><td>Príjmení</td><td>Kupka</td><tr><td>Společnost</td><td>Autosalon</td></tr><tr><td>Ulice/č.p.</td><td>Tyršova 12</td><tr><td>Město</td><td>Opava</td><tr><td>PSČ</td><td>74601</td></tr></table><table><tr><td>Požadovaný termín</td><td>25.02.2013</td><tr><td>Telefon</td><td>608606606</td><tr><td>model</td><td>Cruze</td></tr><tr><td>Alternativní termín</td><td>26.02.2013</td><tr><td>VIN</td><td>12345678910</td></tr><tr><td>Souhlas</td><td></td></tr><tr><td>Poznámka</td><td>Ahoj zkouška poznámky</td></tr></table>
donny
Profil
na to sú tam tie hlavičky, konkrétne táto definuje že je to HTML.

$hlavicky .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";

Ak tam máš správne aj tie lomítka \r\n vo všetkých hlavičkach tak nevidím dôvod prečo by ti to malo zobrazovať takto.
Pajinek88
Profil
už zase neodesílá aktualní zdrojový kod php nyvypisuje mi žádnou chybu po odeslání jen větu že sem něco nevyplnil :(
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Odesílání emailu</title>
</head>
<body>
<h1>Potvrzení odeslání Formuláře</h1>

<?php
//kodovanie pre zobrazenie diakritiky, aj subor musi byt utf, odosielatel..
$hlavicky .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$hlavicky .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
$hlavicky .= 'From: $email' . "\r\n";
//telo spravy
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Jméno</td><td>".$jmeno."</td>";
$sprava .="<tr><td>Príjmení</td><td>".$prijmeni."</td>";
$sprava .="<tr><td>Společnost</td><td>".$spolecnost."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Ulice/č.p.</td><td>".$ulice."</td>";
$sprava .="<tr><td>Město</td><td>".$mesto."</td>";
$sprava .="<tr><td>PSČ</td><td>".$psc."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Požadovaný termín</td><td>".$pozadovany_termin."</td>";
$sprava .="<tr><td>Telefon</td><td>".$telefon."</td>";
$sprava .="<tr><td>model</td><td>".$modely."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Alternativní termín</td><td>".$alternativni_termin."</td>";
$sprava .="<tr><td>VIN</td><td>".$vin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Souhlas</td><td>".$souhlas."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Poznámka</td><td>".$zprava."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
 
if ($predmet!="" and $jmeno!="" and $prijmeni!="" and $mesto!="" and $psc!="" and $pozadovany_termin!="" and $telefon!="" and $model!="" and $email!="" and $souhlas!="" and $zprava!="" and $spam=="6")
{
mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet,  $sprava, $hlavicky);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 5 + 1.</p>";
} 
?>
</body>
</html>
donny
Profil
Pajinek88:
už zase neodesílá aktualní zdrojový kod php nyvypisuje mi žádnou chybu po odeslání jen větu že sem něco nevyplnil :(

Toto nebude chyba v PHP, ale skôr nezrovnalosť v názve premennej (spracovanie pola post atd). Treba si preveriť či sedia názvy všetkých overovaných premenných v HTML ale aj v spracovaní, myslím že si tam niekde mal aj spracovanie formou $nieco = $_POST[nieco] takže aj toto musí sedieť.

Pre rýchlejšiu kontrolu by som spravil
1. výpis $_POST tj. pomocou print_r($_POST) hneď na začiatku overovacieho skriptu by som zobrazil čo všetko bolo odoslané s formuláru
2. pomocou echo $predmet, echo $jmeno, echo $prijmeni atd by som prekontroloval či prešli všetky premenné ak je niečo v poli $_POST ale už priamo v echu to nie je znamená to že sa tam niekde "na ceste" stala chyba v priradení s pola POST.

Keďže tu nemám aktuálnu verziu formuláru, len hádam na základe toho čo si tu dával predtým, ale v HTML nikde nevidím prijmeni, pričom v PHP vyžaduješ aby bolo vyplnené takže tam by som to niekde hľadal (ak si medzičasom neupravil formulár).
Pajinek88
Profil
tak ted sem se ztratil nevím co pome chces když to sem hodim jak to ej vcil aktualne kouknes na to ?
zdroh formulare
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Formulář</title>
</head>
<body>
<H1>Objednávka na servis</H1>
<form action="poslati.php" method="post">
<table style="height:800px;" width="800px" cellSpacing="0" cellPadding="0" border="1">
<tr><td align="center" valign="top">


<table align="left" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse; margin-bottom: 1em;color:GhostWhite ; text-align: -webkit-auto;">


<tbody>
<tr>
<th width="800px" style="text-align: left; text-indent: 3%;line-height:1.8;
background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">O Vás</th>
</tr></tbody></table>



<table>

<tr><td>Jméno*</td><td><input type="text" name="jmeno" ></td>
<td>Příjmení*</td><td><input type="text" name="prijmeni" ></td>
<td>Společnost</td><td><input type="text" name="spolecnost"></td></tr>
<tr><td>Ulice/č.p.</td><td><input type="text" name="ulice" ></td>
<td>Město*</td><td><input type="text" name="mesto"></td>
<td>PSČ*</td><td><input type="text" name="psc" ></td></tr>
</table>


<table align="left" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse; margin-bottom: 1em;color:GhostWhite ; text-align: -webkit-auto;">

<tbody>
<tr>
<th width="266,6px" style="line-height: 1.8;text-align: left;text-indent: 3%;background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Termíny</th>
<th width="266,6px" style="line-height: 1.8;text-align: center;background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Kontakty pro potvrzení</th>
<th width="266,6px" style="line-height: 1.8;text-align: left;text-indent: 5%; background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Váš vůz</th>
</tr></tbody></table>


<table border="0" >

<tr><td>Požadovaný termín*</td><td><input type="text" name="pozadovany_termin" value=""></td>
<td>Telefon*</td><td><input type="text" name="telefon"value=""></td>
<td>model*</td><td><select name="modely" size="1">
<option disabled="- Vyberte -" >- Vyberte -</option>
<optgroup label="Chevrolet">
<option value="Cruze">Cruze</option>
<option value="Aveo">Aveo</option>
<option value="Nové Aveo">Nové Aveo</option>
<option value="Spark">Spark</option>
<option value="NG Spark">NG Spark</option>
<option value="Captiva">Captiva</option>
<option value="Malibu">Malibu</option>
<option value="Orlando">Orlando</option>
<option value="Camaro">Camaro</option>
<option value="Evanda">Evanda</option>
<option value="Epica">Epica</option>
<option value="Lacetti">Lacetti</option></optgroup>
<optgroup label="Daewoo">
<option value="Nubira">Nubira</option>
<option value="Matiz">Matiz</option>
<option value="Kalos">Kalos</option>
<option value="Lanos">Lanos</option>
<option value="Espero">Espero</option>
<option value="Racer">Racer</option></optgroup>
<option value="Jiné">Jiné</option>
</select></td></tr>
<tr><td>Alternativní termín</td><td><input type="text" name="alternativni_termin"></td>
<td>E-mail*</td><td><input type="text" name="email" value="@" ></td>
<td>VIN</td><td><input type="text" name="vin" value="(číslo karoserie)"></td></tr>
</table>


<table align="left" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse; margin-bottom: 1em;color:GhostWhite ; text-align: -webkit-auto;">

<tbody>
<tr>
<th width="800px" style="text-align: left; text-indent: 3%;line-height:1.8;
background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Požadovaný druh prohlídky / opravy </th>
</tr></tbody></table>

<input type="radio" name="predmet" value="Pravidelna udrzba" checked="checked">Pra. údržba
<input type="radio" name="predmet" value="Oprava">Oprava
<input type="radio" name="predmet" value="Zarucni oprava">Záruční oprava
<input type="radio" name="predmet" value="karosarska oprava">karosářská oprava
<input type="radio" name="predmet" value="Sezoni prohlidka">Sezóní prohlídka
<input type="radio" name="predmet" value="Nahradni Dily">Náhradní Díly
<input type="radio" name="predmet" value="Jiny">Jiný<br>
<span style=" text-align: left;position: relative; top: -110px;">Poznámka</span><textarea name="zprava" rows="8" cols="80" >Zpráva...(Sem prosím uveďte podrobnější popis závady a rok výroby vašeho vozu děkuji.)</textarea><br>

<table align="left" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse; margin-bottom: 1em;color:GhostWhite ; text-align: -webkit-auto;">

<tbody>
<tr>
<th width="800px" style="text-align: left; text-indent: 3%;line-height:1.8;
background-color:RoyalBlue;color:GhostWhite ">Souhlas se zpracováním osobních údajů </th>
</tr></tbody></table>


<table>
<tr><td valign= top><input type="checkbox" name="souhlás" value="Ano"></td><td>*Společnost Autosalon Schromm s.r.o. respektuje soukromí vámi poskytnutých údaju, zachází s nimi v souladu s platnými zákony na ochranu osobních údaju a zarueuje vám, že tyto údaje použije pouze pro informování o nových produktech, službách a speciálních nabídkách, které vás zajímají. Vaše údaje budou poskytnuty pouze spoleenosti Autosalon Schromm s.r.o.. Na základi shromáždiných údaju vám mužeme informace zaslat poštou, e-mailem nebo vás informovat telefonicky. Poskytnutí osobních údaju je dobrovolné.</td></tr>

</table>
<input type="text" name="spam" size="25"> <strong>= 5 + 1</strong><br>
<input type="submit" value="Odeslat">
<br>
<br>
<p> * Označené položky jsou povinné položky, které je třeba vyplnit pro správné odeslání formuláře. Děkuji.
</form>
</body>
</html>
zdroj php
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Odesílání emailu</title>
</head>
<body>
<h1>Potvrzení odeslání Formuláře</h1>

<?php
//kodovanie pre zobrazenie diakritiky, aj subor musi byt utf, odosielatel..
$hlavicky .= 'MIME-Version: 1.0' . "rn";
$hlavicky .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "rn";
$hlavicky .= 'From: $email' . "rn";
//telo spravy
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Jméno</td><td>".$jmeno."</td>";
$sprava .="<tr><td>Príjmení</td><td>".$prijmeni."</td>";
$sprava .="<tr><td>Společnost</td><td>".$spolecnost."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Ulice/č.p.</td><td>".$ulice."</td>";
$sprava .="<tr><td>Město</td><td>".$mesto."</td>";
$sprava .="<tr><td>PSČ</td><td>".$psc."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Požadovaný termín</td><td>".$pozadovany_termin."</td>";
$sprava .="<tr><td>Telefon</td><td>".$telefon."</td>";
$sprava .="<tr><td>model</td><td>".$modely."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Alternativní termín</td><td>".$alternativni_termin."</td>";
$sprava .="<tr><td>VIN</td><td>".$vin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Souhlas</td><td>".$souhlas."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Poznámka</td><td>".$zprava."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
 
if ($predmet!="" and $jmeno!="" and $prijmeni!="" and $mesto!="" and $psc!="" and $pozadovany_termin!="" and $telefon!="" and $model!="" and $email!="" and $souhlas!="" and $zprava!="" and $spam=="6")
{
mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet,  $sprava, $hlavicky);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 5 + 1.</p>";
} 
?>
</body>
</html>
Manny
Profil *
Nevím, jestli se dobře dívám, ale kde máš ty zjednodušené proměnné, které ti předává formulář?
tj
$predmet = $_POST["predmet"];
+ ošetření např. pomocí htmlspecialchars
donny
Profil
Pajinek88:
1. chyba
<tr><td valign= top><input type="checkbox" name="souhlás" value="Ano">

2. chyba
if ($predmet!="" and $jmeno!="" and $prijmeni!="" and $mesto!="" and $psc!="" and $pozadovany_termin!="" and $telefon!="" and $model!="" and $email!="" and $souhlas!="" and $zprava!="" and $spam=="6")

v HTML máš modely, nie model

3. chyba
Kam sa ti s kódu podelo toto?
$predmet = $_POST['predmet'];
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prjmeni'];
$email= $_POST['email'];
$zprava = $_POST['zprava'];
$spam = $_POST['spam'];

V mojich ukážkach sa zameriavam na chybný kód ak je niečo dobre tak to neprepisujem, toto by tam rozhodne malo (niekde pred hlavičkami) byť inak ti to nebude fungovať na serveroch kde je register_globals off, viz. často kladené otázky
Pajinek88
Profil
oprava php zdroje
prosím neví někdo proč po každe editaci zmizí lomítka v hlavičkách? zkouším na webzdarma.cz pokažde když uložím změny a následně otevřu editaci lomítka jsou fuč.
Už to funguje děkuji vám borci.
jen mě trápi ty lomítka že zmizí vždy a nesprávna čeština ještě
Jméno Pavel
Príjmení Kupka
Spoleènost Autosalon
Ulice/è.p. Tyršova 12
Mìsto Opava
PSÈ 74601
Požadovaný termín 25,02,2013
Telefon 606606606
model Cruze
Alternativní termín 26,02,2013
VIN 14725896321
Souhlas Ano
Poznámka Ahoj text do poznámky

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Odesílání emailu</title>
</head>
<body>
<h1>Potvrzení odeslání Formuláře</h1>



<?php
$predmet = $_POST['predmet'];
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prijmeni'];
$spolecnost = $_POST['spolecnost'];
$email= $_POST['email'];
$mesto = $_POST['mesto'];
$ulice= $_POST['ulice'];
$psc = $_POST['psc'];
$pozadovany_termin = $_POST['pozadovany_termin'];
$telefon= $_POST['telefon'];
$modely = $_POST['modely'];
$alternativni_termin = $_POST['alternativni_termin'];
$vin = $_POST['vin'];
$souhlas = $_POST['souhlas'];
$zprava = $_POST['zprava'];
$spam = $_POST['spam'];


//kodovanie pre zobrazenie diakritiky, aj subor musi byt utf, odosielatel..
$hlavicky .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$hlavicky .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
$hlavicky .= 'From: $email' . "\r\n";
//telo spravy
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Jméno</td><td>".$jmeno."</td>";
$sprava .="<tr><td>Příjmení</td><td>".$prijmeni."</td>";
$sprava .="<tr><td>Společnost</td><td>".$spolecnost."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Ulice/č.p.</td><td>".$ulice."</td>";
$sprava .="<tr><td>Město</td><td>".$mesto."</td>";
$sprava .="<tr><td>PSČ</td><td>".$psc."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Požadovaný termín</td><td>".$pozadovany_termin."</td>";
$sprava .="<tr><td>Telefon</td><td>".$telefon."</td>";
$sprava .="<tr><td>model</td><td>".$modely."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Alternativní termín</td><td>".$alternativni_termin."</td>";
$sprava .="<tr><td>VIN</td><td>".$vin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Souhlas</td><td>".$souhlas."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Poznámka</td><td>".$zprava."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
 

if ($predmet!="" and $jmeno!="" and $prijmeni!="" and $mesto!="" and $psc!="" and $pozadovany_termin!="" and $telefon!="" and $modely!="" and $email!="" and $souhlas!="" and $zprava!="" and $spam=="6")
{
mail("chevy.opava@gmail.com", $predmet,  $sprava, $hlavicky);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 5 + 1.</p>";
} 
?>
</body>
</html>
donny
Profil
Pajinek88:
$prijmeni = $_POST['prjmeni'];
Manny
Profil *
Pajinek88:
oprava php zdroje
No a? Funguje?

Ošetři všechny textové řetězce alespoň
$predmet = htmlspecialchars($_POST['predmet']);
nebo
$predmet = addslashes($_POST['predmet']);

přidal bych i kontrolu mailu

if (preg_match("^.+@.+\..+$^",$email))
{...

a hlavičku a tělo mailu zakódoval třeba:
$hlavicky .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $hlavicky .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"\r\n";
    $hlavicky .= "Content-Transfer-Encoding: base64\r\n";
    $hlavicky .= "From: =?UTF-8?B?".base64_encode("$jmeno")."?=<$email> \r\n";
                
    $predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode($predmet)."?=";
                
    $sparava = stripslashes($sprava;
    $sprava = base64_encode($sprava);
                
    mail($adresa,$predmet,$sprava,$hlavicky);
donny
Profil
Manny:
Pajinek88:
„oprava php zdroje“
No a? Funguje?

nefungovalo, až po oprave „$prijmeni = $_POST['prjmeni'];“ čo som písal..

Pajinek88:
na tú diakritku som ťa už upozorňoval, hneď na žačiatku

v php máš kódovanie pre mail
$hlavicky .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";

v html máš kódovanie
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">

treba to ujednotiť, nech je aj v HTML aj v PHP rovnaké.

Add. webzdarma, ten moc nepoznám, takže neviem
Manny
Profil *
Pajinek88:
prosím neví někdo proč po každe editaci zmizí lomítka v hlavičkách? zkouším na webzdarma.cz pokažde když uložím změny a následně otevřu editaci lomítka jsou fuč.
Co používáš za editor?

Obsah prožeň base64_encode (viz. moje ukázka)


donny:
treba to ujednotiť, nech je aj v HTML aj v PHP rovnaké.
Přesně tak. Sjednoť kódování. Dokument i hlavička musí mít stejné.
peta
Profil
Manny: radek 8: $sparava = stripslashes($sprava); // pryc s "a" a pridat ")"
Pajinek88
Profil
hoši věřte nebo ne ale te´d jste mě vážně dostali..
něco jsem tam urobil dle vašich rad ale jak mile změním hlavičku ve formuláři na utf tak mám všude místo písmen znaky tak jsem tam vrátil zase windows-1250" odesílá zase ale zobrazení je hrozné. <table><tr><td>Jméno</td><td>Pavel</td><tr><td>Príjmení</td><td>Kupka</td><tr><td>Společnost</td><td>Autosalon</td></tr><tr><td>Ulice/č.p.</td><td>Tyršova 12</td><tr><td>Město</td><td>Opava</td><tr><td>PSČ</td><td>74601</td></tr></table><table><tr><td>Požadovaný termín</td><td>25.02.2013</td><tr><td>Telefon</td><td>608606606</td><tr><td>model</td><td>Cruze</td></tr><tr><td>Alternativní termín</td><td>26.02.2013</td><tr><td>VIN</td><td>12345678963</td></tr><tr><td>Souhlas</td><td>Ano</td></tr><tr><td>Poznámka</td><td>Ahojkiky</td></tr></table>
takže šoupnu sem zase php kod a hosi dome. ;)

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Odesílání emailu</title>
</head>
<body>
<h1>Potvrzení odeslání Formuláře</h1>
<?php
$predmet = htmlspecialchars($_POST['predmet']);
$jmeno =  htmlspecialchars($_POST['jmeno']);
$prijmeni =  htmlspecialchars($_POST['prijmeni']);
$spolecnost =  htmlspecialchars($_POST['spolecnost']);
$email=  htmlspecialchars($_POST['email']);
$mesto =  htmlspecialchars($_POST['mesto']);
$ulice=  htmlspecialchars($_POST['ulice']);
$psc =  htmlspecialchars($_POST['psc']);
$pozadovany_termin = htmlspecialchars($_POST['pozadovany_termin']);
$telefon= htmlspecialchars($_POST['telefon']);
$modely = htmlspecialchars($_POST['modely']);
$alternativni_termin = htmlspecialchars($_POST['alternativni_termin']);
$vin = htmlspecialchars($_POST['vin']);
$souhlas = htmlspecialchars($_POST['souhlas']);
$zprava = htmlspecialchars($_POST['zprava']);
$spam = htmlspecialchars($_POST['spam']);
 //kodovanie pre zobrazenie diakritiky, aj subor musi byt utf, odosielatel..
$hlavicky .= "MIME-Version: 1.0rn";
    $hlavicky .= "Content-Type: text/html; charset=windows-1250"; "\r\n";
    $hlavicky .= "Content-Transfer-Encoding: base64\r\n";
    $hlavicky .= "From: =?UTF-8?B?".base64_encode("$jmeno")."?=<$email> \r\n";
//telo spravy

$predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode($predmet)."?=";
$sprava = stripslashes($sprava);
$sprava = base64_encode($sprava);
$sprava .="<table>";
$sprava .="<tr><td>Jméno</td><td>".$jmeno."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Príjmení</td><td>".$prijmeni."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Společnost</td><td>".$spolecnost."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Ulice/č.p.</td><td>".$ulice."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Město</td><td>".$mesto."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>PSČ</td><td>".$psc."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Požadovaný termín</td><td>".$pozadovany_termin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Telefon</td><td>".$telefon."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>model</td><td>".$modely."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Alternativní termín</td><td>".$alternativni_termin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>VIN</td><td>".$vin."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Souhlas</td><td>".$souhlas."</td></tr>";
$sprava .="<tr><td>Poznámka</td><td>".$zprava."</td></tr>";
$sprava .="</table>";
if (preg_match("^.+@.+..+$^",$email))
if ($predmet!="" and $jmeno!="" and $prijmeni!="" and $mesto!="" and $psc!="" and $pozadovany_termin!="" and $telefon!="" and $modely!="" and $email!="" and $souhlas!="" and $zprava!="" and $spam=="6")
{
mail("servisfiat@autosalon-schromm.cz", $predmet,  $sprava, $hlavicky);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 5 + 1.</p>";
} 
?>
</body>
</html>
donny
Profil
1. htmlspecialchars je funkcia a argument sa uzatvára do zatvoriek, správne je teda htmlspecialchars($_POST['jmeno']);

2. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> + v editore cez menu alebo inde treba nastaviť utf-8 tiež, záleží od toho aký editor používaš.

3. ježíš asi ma s teba trafí :D
if (preg_match("^.+@.+\..+$^",$email))
{...
tie bodky tam nemajú byť, manny to tam dával len aby naznačil že to ďalej pokračuje tvojim kódom

4. chýba ti ukončenie jedného if, zrátaj si tieto zátvorky { a potom tieto } a uvidíš..
Manny
Profil *
peta:
Manny: radek 8: $sparava = stripslashes($sprava); // pryc s "a" a pridat ")"
Můj překlep. Omlouvám se.

Vykašli se prozatím na oveřování mailové adresy a zprovozni odesílání.
Kódování musíš mít stejné v souboru (zařídíš v editoru "změnit kódování ANSI, UTF-8 atd), v dokumentu (meta tag) a hlavičce mailu (to už máš).
A musí to fungovat.

Teď jsem si všiml. V mém kódu mi zůstal content="text/plain" ty jsi tam měl content="text/html". Omluva:-))
Pajinek88
Profil
donny:
Myslím že bod
1.opraven přišel jsem na to sám ;)
2. tomu moc nerozumim upravuji zdroj přimo na webzdarma přes jejich okno.
jinak ke psani používam klasickej blok ale ted sem si stahl pspad ;)
3. jo kopíruju bez přemešlení ale taky sem na to přišel ;)
4. poppravdě nemám if zavřeny a ni jeden do těchto závorek. napravím když je uzavřu tak to nefiči takže if bez tech divnej zaávorek ;)

jen chci říct že formulář se mi už desíla jen se nezobrazí hezky no :( a chybí tam haček nad ř a č.


jakou tedy mám napsat hlavičku pro formulář
jakou pro php odesialcí script
a jakou do php v těle souboru děkuji. mám vtom guláš když zadám utf8 tak mi to píše kody

když zadám tu co mám včil tak jak formulář tak potvrzení odeslani je v pořádku jen na mejl příde s chybami. a pak je tu ještě to že s emi to celé rozhodi a není to v tabulce jak jsem psal na hoře už děkuji.
donny
Profil
Pajinek88
4. prosím, vôbec nerozumiem o čom hovoríš
takto nejak vyzerá if
if(podmienka)
{

}
else
{

}

S tým že else je nepovinné. Vysvetli mi kde pri tom overovaní emailovej adresy máš {}, som si 100% istý že si tam vtedy keď som to pozeral mal iba začiatok, teraz tam už nemáš ani to.

add. diakritika

Prepáč ale už vážne neviem ako inak ti to mám vysvetliť.
1. súbor kde máš formulár - <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> zmeň na <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
2. súbor kde máš spracovanie - <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> zmeň na <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
3. súbor kde máš spracovanie - $hlavicky .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
4. v pdpade cez menu položku formát nastav utf-8, pre aj pre formular aj pre spracovanie

UTF-8 preto lebo je to štandardné mailové kódovanie..


Manny:
Vykašli se prozatím na oveřování mailové adresy a zprovozni odesílání.
Kódování musíš mít stejné v souboru (zařídíš v editoru "změnit kódování ANSI, UTF-8 atd), v dokumentu (meta tag) a hlavičce mailu (to už máš).
A musí to fungovat.

Aspoň vidíš prečo som mu tie overovanie ja nedával! Teraz už bude ťažké zaradovať spiatočku, keď už to má celé prerobené..
Manny
Profil *
donny:
Teraz už bude ťažké zaradovať spiatočku, keď už to má celé prerobené..
Nebude. Ať vymaže jenom řádek 51, kde se snaží ověřovat mail. Ostatní je jenom úplný základ.
peta
Profil
Pajinek88:
Nevim, zda se wz.cz online editor da prepnout na jine kodovani nez win-1250. Ja stranky edituji na svem pc a prenasime pres ftp na wz.cz. ty jejich nastroje na editaci a ftp jsou problematicke, to by ses docetl na jejich foru, ze se na to kazdou chvili nekdo pta.
Ale je tu jeste moznost, preklopit to do win-1250 pomoci iconv(). Tim riskujes, ze prijdes nektere utf-8 znaky, ale za predpokladu, ze ti takove nikdo posilat nebude, by to nevadilo.
donny
Profil
peta:
Ale je tu jeste moznost, preklopit to do win-1250 pomoci iconv(). Tim riskujes, ze prijdes nektere utf-8 znaky, ale za predpokladu, ze ti takove nikdo posilat nebude, by to nevadilo.

Nežartuj, s týmto sa trápi už 2 dni napriek tomu že mu tu radíme a ešte mu pridávam ďalšiu funkcie..

Nevim, zda se wz.cz online editor da prepnout na jine kodovani nez win-1250. Ja stranky edituji na svem pc a prenasime pres ftp na wz.cz. ty jejich nastroje na editaci a ftp jsou problematicke, to by ses docetl na jejich foru, ze se na to kazdou chvili nekdo pta.

Ano cez to ftp (napr. filezillu) by to bolo najlepšie!
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0