Autor Zpráva
kirisek95@gmail.com
Profil
Zdravím,
mám php kód, který by mi měl poskládat stránku ze souborů z nějaké složky, budou z toho takové aktuality
<?php
$d = dir("aktuality/.");

while (false !== ($entry = $d->read())){
   if(!((strpos($entry, ".php")===false)and(strpos($entry, ".gif")===false)and(strpos($entry, ".png")===false))) 
   {echo "<div id="akt"><?php include (\".$entry.\")?>";}
   } 
$d->close();
?>        

jde mi hlavně o to, abych mohl vypsat v echo "?>"abych mohl každý soubor includovat a naskládat pod sebe.
A seřadit datumově od nejnovějších příspěvků po nejstarší .

Nebo poradit jak jinak to udělat, říkal jsem si možná nějaký free redakční systém (s tím bych se musel naučit)

Asi tam mám chybu v tom výpisu té proměnné, to když tak hokus pokus dořeším

pokud by to šlo přes JS, tak v tom se vůbec nevyznám... nebo můžu prostě při každém souboru přidat do původního iclude... to by bylo taky řešení, ale pokud by to šlo přes php nějak, byl bych rád, díky za rady :)
jan99
Profil *
Sorry, ale tady z toho kodu je videt ze nemas absolutniho tucha co vlastne stim kodem provadis a co ktery prikaz znamena. Takze bych nejdriv doporucil precist si manual a nejake zaklady php, a potom teprve tvorit nejake "aktuality". Takhle to myslim nema cenu
kirisek95@gmail.com
Profil
Já jsem jenom narychlo vzal soubor, který používám na fotoalbum a přepsal jsem první soubor, který má ve složce hledat a to vypisování je pravda, že php neovládám a učím se ho, ale tenhle kód chápu. většinou se učím na věcech, který se snažím pochopit (příklady a tak) s PHP začínám a tohle mě prostě napadlo, jak by to šlo, ale narazil jsem na to, že php neumí vypsat "?>" protože se tím sám vlastně ukončí tak mě zajímalo, jestli to neumí s nějakým speciálním znakem... něco jako je zpětné lomítko. Když tak, jestli mohu poprosit nějaký odkaz na hezký (nejlépe český) web zabívající se PHP od začátku, googlil jsem, ale našel jsem vždycky jen takový kousky, kde na webu bylo, jak si pomocí PHP poskládat stránku, ale nic moc víc nebo nejlépe stránku s příklady, které budou třeba popsané a tak :)
Alphard
Profil
Tam chybí escapování id=\"akt\", pak se bude brát ?> jako řetězec. PSPad blbě obarvuje kód, ale normálně to funguje.
Problém je, že cpete include do echa. Opravdu to působí, jako byste netušil, co děláte. Takže vypsat otevření divu, ukončit echo, includovat soubor, ukončit div (to tam teď chybí, ale div je párový tag).

Český seriál tady nyní tvoří Joker a pár dalších, ale zatím asi nejlepší dostupný na www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=171
peteo
Profil
while (false !== ($entry = $d->read())){
   if(!((strpos($entry, ".php")===false)and(strpos($entry, ".gif")===false)and(strpos($entry, ".png")===false))) {
      echo "<div id='akt'>";
      include ($entry);
      echo "</div>";      
   }
   }
kirisek95@gmail.com
Profil
Jo aha, jasný, už chápu, prostě include vypíši normálně v php, to mi nedošlo, díky moc za ochotu poradit :))

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: