Autor Zpráva
kokolino
Profil
Čaute
rád by som vedel vedel či moje riešenie viacstranového formulára je správne a tiež ako riešite vy tieto veci
ja mám na každú stranu zvlásť súbor nasledovne :
-strana1.php, strana2.php, strana3,php a spracuj_formular.php, na každej strane overujem ci boli všetky povinné veci vyplnené a potom ich ukladám do session, spracuj_formular tam už len tieto veci zapisujem do DB.

-Je toto správny návrh ? alebo by bolo lepšie dať všetko do jedného súboru, kde budú všetky formuláre a druhým súborom ich len spracovať?

-Narazil som tiež na problém vypním prvú stranu dam pokračovať prejdem na druhú stranu, ak dám späť na predchádzajúcu stranu tak tá už nie je vyplnená ako riešite túto záležitosť ?
Budulinek
Profil
Vícestránkový formuláře, nebo formulář odesílám "sám na sebe", tzn. v php mám podmínku, že pokud byl formuálř odeslán, provede se validace faormuláře, pokud projde validace, provede se zpracování dat (ať už uložení do DB, session nebo cokoli jinýho...) a pak se dle potřeby přesměruje na další stránku, pokud je potřeba, přidá se hlášení, které se na dané stránce zobrazí - třeba "akce proběhla úspěšně". Pokud není odeslán nebo není validní, vykreslí se formulář znovu.

Co se týče dat, tak před vykreslením formuláře si ho "inicializuji". Pokud jsou data z formuláře odeslána, tak je nacpu do nějakého pole a to pak předám formuláři. Pokud ne, pole je prázdné. Stejně tak to řeším i v případě editace, kdy do formuláře loaduji informace z DB. Pokude je takový formulář odeslán a není validní, zobrází se znovu a pomocí isset() si zjistíš, jestli byl už odelsaný a nahraná data z DB nahradíš těmi odeslanými... Stejně tak můžeš přistupovat k vícestránkovému formuláři. Ze session si natáhneš dříve vyplněná data (stejně, jako kdybys editoval). Toliko k principu :)
Taps
Profil
kokolino:
http://php.vrana.cz/vicestrankovy-formular.php

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: