Autor Zpráva
quatzael
Profil
Jak lze nejeefektivněji poslat proměnné přes odkaz na další stránku systémem POST, tak aby se proměnné nezobrazovaly v adrese?

čili mám něco takového:

<?php
$var1 = "něco";
$var2 = "něco jiného";
?>
<a href="http://www.moje-domena.cz/podstranka/index.php>Odeslat</a>

Možná by stačilo mít jen spuštěný session a proměnný by si server furt pamatoval, ne? Session tam stejně určitě budu dávat, jen zatím vůbec nevím jak na to..
pcmanik
Profil
quatzael:
Zatiaľ som sa nestretol s tým, že by som potreboval poslať premennú na ďalšiu stránku.
O čo sa snažíš?

Áno sesssion sú jedna z možností, ale pokým nevieme čo vlastne chceš tak sa nedá poradiť.
quatzael
Profil
pcmanik
Z formuláře na první stránce si standardně metodou POST přepošlu proměnné na druhou stránku. Tam uživatel zase něco zvolí (pozmění stávající proměnné, přidá další) a to všechno chci odeslat na třetí stránku..
Na té druhé stránce žádný formulář není, jenom interaktivní tlačítka, nové proměnné jsou v javascriptu..
donny
Profil
pcmanik:
Zatiaľ som sa nestretol s tým, že by som potreboval poslať premennú na ďalšiu stránku.
Vážne? Podľa mňa celkom bežná vec..

quatzael:
Z formuláře na první stránce si standardně metodou POST přepošlu proměnné na druhou stránku. Tam uživatel zase něco zvolí (pozmění stávající proměnné, přidá další) a to všechno chci odeslat na třetí stránku..
Na té druhé stránce žádný formulář není, jenom interaktivní tlačítka, nové proměnné jsou v javascriptu..
Viz článok od p. Vránu Vícestránkový formulář
quatzael
Profil
donny:
dík, tohle vypadá užitečně..
preca1
Profil
Já sem podobné problémy řešil tak, že sem na dalších stránkách měl taky formuláře a v nich inputy typu hidden a do nich sem si hodnoty z předchozích kroků ukládal.
quatzael
Profil
preca1:
vyřešil jsem to tím Tvým skrytým formulářem, akorát ten funguje jen když do action dám path přímo na soubor index.php. Nejde to nějak vyřešit, aby stačila cesta jen na cílovou složku??

tím myslím:

místo
action="http://www.mojedomena.cz/slozka/index.php"

aby stačilo tohle
action="http://www.mojedomena.cz/slozka"


Pozn. mojedomena.cz není moje doména:o)
preca1
Profil
Zkus action="http://www.mojedomena.cz/slozka/". Jinak bys asi musel říct serveru, aby si ty adresy překládal a to já neumim.


A je lepší používat kořenové adresy než absolutní; kvůli přenositelnosti.
quatzael
Profil
preca1:
Zkus action="http://www.mojedomena.cz/slozka/"
supr, tohle funguje.. dík.

A je lepší používat kořenové adresy než absolutní; kvůli přenositelnosti.
myslíš jako action="../slozka/"??
no, já to nikam přenášet nebudu. mám suprovní doménu, takže to nehrozí..

koukal jsem jak to má konkurence a některá má odkazy s lomítkem na konci a někde a bez lomítka..
tedy http://www.domena.cz/slozka/ a http://www.domena.cz/slozka

co je tedy "politicky" korektnější?? například pro SEO apod..
preca1
Profil
no, já to nikam přenášet nebudu. mám suprovní doménu, takže to nehrozí..
Zapamatuj si tohle: když si myslíš, že nikdy nic dělat nebudeš, tak to uděláš do čtvrt roku (aspoň u nás v práci to takhle vždycky fungovalo).

Předpokládam, že vyvíjíš tak, že napíšeš kód, soubor uložíš a zkopíruješ na server. Zjistíš, že si zapomněl někde středník, takže zase upravíš soubor, uložíš a nahraješ na server. To ti (snad) za chvilku přestane vyhovovat a budeš chtít mít server i u sebe (http://localhost). Pak ti ty absolutní adresy budou vadit. Je to na tobě, jen je dobrá praxe to takhle psát.

Myslím, že jde o to, co se na dané URL nachází. Pro SEO je nejlepší, když píšeš pro lidi, ne pro stroje.
quatzael
Profil
preca1:
většinu věcí mám includovaných, takže přepsat adresu není pomocí ctrl+h žádnej velkej problém, ale s tím lokálním serverem máš pravdu. To by se mi hodilo, protože když budu chtít později něco měnit po spuštění stránek tak to stejně někde budu muset zkoušet..

Ale vůbec nevím jak na to. Ten odkaz co jsi tady uvedl mě někam přesměroval, kde mi to oznámilo, že se mi server úspěšně nainstaloval do počítače. Vůbec nevím jak tohle celý funguje.. Kdysi jsem si stáhl nějakej Apache a nefungovalo mi to..

A jak je to s databází?? Když budu mít lokální server, můžu si tam nastavit, aby se to připojovalo na databázi, kterou mám přímo na svý doméně, nebo budu muset mít svou na serveru a pak ji na doméně zase ručně dodělávat..??
preca1
Profil
Koukni na návod na JPW, případně založ nový téma, ať se tohle nekontaminuje :).

localhost odkazuje na nějakej server, kterej běží na tvym počítači. Pokud ti localhost funguje, znamená to, že tam máš nainstalovanej nějakej server (nejspíš Apache) a měl bys bejt schopnej tu svojí aplikaci rozjet i u sebe na PC.

Můžeš se připojovat, kam chceš. Dobrym zvykem je ale mít jakási testovací data na locale a pak jen dělat změny na ostrym serveru, když je potřeba.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: