Autor Zpráva
Peet
Profil
Vím, že se to tu řešilo mockrát a všechno jsem přečetl ovšem mě to zkrátka nefunguje.

mám v rootu dvě základni složky /uvod , /sub

pres mod_rewrite pokud nekdo zazada www.domain.cz dostane www.domain.cz/uvod

a pokud nekdo zazada www.cokoliv.domain.cz dostane www.domain.cz?sub=cokoliv

Hodně se tu řešilo jak odkázat na session hlavní stránky v subdoménách
session_set_cookie_params(0,'/','.domain.cz'); 
session_start();

toto mám v indexu ve složce sub, nevím jestli to má být i v té složce /uvod ale ani to nefunguje.

a nyní co je záhadou. Pokud jdu na www.domain.cz a přihlásím se, session se v klidu zaregistruje a vše je OK, nyní ale zažádám o jakoukoliv subdoménu a session je pryč, pokud se na této subdoméně přihlásím tak zase v rámci této subdomény je vše OK, nyní přejdu ještě na jinou subdomenu a v tu chvíly jsou session zase pryč.

pochopil bych kdyby se jedny session drželi v té složce /uvod a druhe ve slozce /sub ,
ale jaktože se i liší když v podstatě jen podstrkávám jinou proměnnou GET ?

řešil někdo podobný či stejný problém ? Budu rád za každou odpověď či návrh
Majkl578
Profil
To by mělo být postačující. Napadá mě, při změně domény cookie se může objevit problém, kdy existují dvě stejnojmenné cookies, avšak pro odlišné domény (jedna pro domena.cz a druhá pro .domena.cz), prohlížeče s tím mají poměrně problém. Řešením je smazání cookies (ať všech nebo té chybné).
Pokud to tím není, prosím odkaz na živou ukázku.
Peet
Profil
Živá ukázka asi zatím nebude možná, ještě nechci tento projekt tahat na svět. Ale mám pár otázek. Pokud by to tedy mělo fungovat tak to musí fungovat, wedos by tyto věci měl umět.

takže kde všude musím mít session_set_params() ? pouze v subdoménových složkách nebo i v té hlavní ?

nemůže být problém v tom že v kořenové složce používám heslování přes httacces,htpasswd ?


nastavení wedosu

http://hosting.wedos.com/cs/webhosting/php.html
Davex
Profil
Peet:
takže kde všude musím mít session_set_params() ? pouze v subdoménových složkách nebo i v té hlavní ?
Vždy před session_start() na hlavní doméně a všech subdoménách. Pokud celý web běží přes jeden společný skript, tak jen tam. Jinak na začátku všech samostatně spouštěných skriptů. Prostě všude, kde se má taková společná session používat.

Při každé změně nastavení doporučuji vymazat cookies v prohlížeči nebo restartovat, aby se nepoužívaly staré cookies s neplatnými parametry.
Peet
Profil
SUPER ! děkuji moc, nedošlo mi že mi to chybělo v externim souboru který řeší přihlašování. Vše funguje jak má

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: