Autor Zpráva
quatzael
Profil
Je prosím někde na webu vysvětleno jak přesně funguje předávání proměnných v URL pomocí parametrů??
takovýto ?variable=value&...

Nemůžu to nikde najít, v knížkách to není na netu to taky nikde nevidím..
Chuchycek
Profil
Třeba w3 nebo php podpora. Těch webů je spousta, stačí hledat na googlu.
quatzael
Profil
Chuchycek:
teda fakt nevím jestli jsi mě pochopil správně, ale já to ani na jedný stránce z těch Tvých dvou uvedených nevidím. mimochodem ty byly mezi prvními, který jsem čekoval už předtím..

Mě zajímá jak funguje přímo to předávání parametrů v URL. Tedy to když se tam například objevuje % apod..


quatzael:
Něco jsem nakonec našel tady, tak snad je to ucelené a správně..
Alphard
Profil
Např. %20 je zástupný znak pro mezeru, protože v url jsou povolené jen určité znaky a jiné mají zase speciální funkci, takže se musí tzv. escapovat.
Když takovou url sestavujete, použijte třeba funkci urlencode(), tohle myslím souvisí s vaším přihlašováním, takže:
$url = 'adresa?backurl='.urlencode($_SERVER['PHP_SELF'])
potom v $_GET['backurl'] je už správná hodnota bez použití dalších funkcí.
martin1312
Profil
zástupné znaky %nieco sa používaju preto, aby sa oddelili znaky hodnoty premennej a "oddeľovacích znakov" v URL, teda sa tým nahradzujú písmená ako &?/ a podobne, viď urlencode()

Alphard ma predbehol :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: