Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
exercs Profil |
Zdravím, mám na webu řekněme objednávku kde mam formulař pomoci input radia že zaškrtavate a dole se pomocí js sečíta cena. Moje idea je, že když zmačkne objednat tak načte nova stranka se shrnutím co ma vše zaškrtnuté - jenže tady je problem.
imput mám : <input type="radio" name="xxx" value="1100" onclick='check_value(this, 1)' /> - value je cena když na dalši strance pomoci php zapíšu : echo $_GET["xxx"] dostanu 1100. - A tady se dostávám k memu dotazu. Nešlo by kromě value tam vložit třeba ještě tip="nazev produktu" a jak to potom ukazat na dalši strance protože "xxx" v $_GET je skupina všech těch inputů. Děkuji za odpověd snad je muj dotaz aspon trošku srotumitelný. |
||
ShiraNai7 Profil |
Inspiruj se tímhle.
<input type="radio" name="xxx[cena]" value="1100" /> <input type="text" name="xxx[typ]" value="nazev produktu" /> Po odeslání bude v $_GET :
Array ( [xxx] => Array ( [cena] => 1100 [typ] => nazev produktu ) ) |
||
exercs Profil |
#3 · Zasláno: 27. 3. 2013, 21:17:24
Tak jeste tady.. To s tim Arrayem se mi vubec nepovedlo udělat ale zkusil jsem to taklhe :
<input type="radio" name="xxxcena" value="CENA" onclick='check_value(this, 1)' /> <input type="text" name="xxxtyp" value="NAZEV" hidden /> a v druhem souboru <tr bgcolor="#f0f8ff"> <td> <? echo $_POST["xxxcena"]; ?> </td> <td> <? echo $_POST["xxxtyp"]; ?> </td> </tr> Jenze když to takhle udělam tak to at vyberu cokoliv v vyběru (input type radio) tak to ukazuje ve vysledku pořad jen jeden nazev a ne podle toho co sem vybral. Jde to takhle vubec nějak udělat ? nebo na to mam jít uplně jinak ?.. něco, co bych mohl přidat do <input type="text" name="xxxtyp" value="NAZEV" hidden /> aby to vědělo že to patři k tomu výběru.
|
||
donny Profil |
#4 · Zasláno: 28. 3. 2013, 00:09:35
tak ako ti písal ShiraNai7 to musí ísť! Pri výpise potom používaš echo $_POST["xxx"]["cena"] a $_POST["xxx"]["typ"] alebo cez GET, podľa toho akú máš metódu formulára..
|
||
exercs Profil |
tak mám :
<input type="radio" required name="xxx[cena]" value="cena" onclick='check_value(this, 1)' /> <input type="text" name="xxx[typ]" value="nazev" hidden /> u druheho <input type="radio" name="xxx[cena]" value="cena" onclick='check_value(this, 2)' /> <input type="text" name="xxx[typ]" value="nazev" hidden /> a takhle mam 6 radio inputů zarovnanych v tabulkach ale to neni podstatne. Když ted dám do form.php <? echo $_POST["xxx"]["cena"]; ?> <? echo $_POST["xxx"]["typ"]; ?> Asi sem fakt blbej.. diky jeste jednou za pomoc |
||
donny Profil |
u druhého
<input type="text" name="cpu[typ]" value="nazev" hidden /> |
||
exercs Profil |
#7 · Zasláno: 28. 3. 2013, 12:05:44
donny:
promin sem to zapomel zmenit ja tam mam vsude promeny cpu ale začal sem psat na začatku xxx ještě tak sem to chtěl zachovat. takže cpu = xxx |
||
donny Profil |
#8 · Zasláno: 28. 3. 2013, 13:57:58
takže tam máš 2x?
<input type="radio" name="xxx[cena]" value="cena" onclick='check_value(this, 2)' /> <input type="text" name="xxx[typ]" value="nazev" hidden /> V takom prípade logicky berie poslednú položku, pretože ti to v podstate prepisuje, podľa mňa to bude jednoduchšia urobiť tak že budeš mať dve polia, jedno bude napr. ceny a typy.. Prvý by bol takto <input type="radio" name="ceny[]" value="cena" onclick='check_value(this, 1)' /> <input type="text" name="typy[]" value="nazev" hidden /> druhy (a kludne aj xty) <input type="radio" name="ceny[]" value="cena" onclick='check_value(this, 2)' /> <input type="text" name="typy[]" value="nazev" hidden /> pri pracovaní ti teda vzniknú dve polia $_POST[ceny] a $_POST[typy], kde prislúchajúci údaj vždy na tej istej pozícií, takže to môžeš spracovať skoro rovnako ako predtým.. $pocet = count($_POST[ceny]); while($i < $pocet) { echo $_POST[ceny][$i]; echo $_POST[typy][$i]; $i++; } Zaleží od toho na čo to je a čo tým vlastne chceš dosiahnuť.. |
||
exercs Profil |
#9 · Zasláno: 29. 3. 2013, 17:23:33
Chci tim dosahnout tohoto:
na strance rekneme 1.html budou radioinputy jakoby vyber ○ Nazev1 +100kc ○ Nazev2 +140kc ○ Nazev3 +200kc Rekneme ze vybere Nazev1 za 100kc, na form.php se mu tedy ukaze například Vybral jsi Název 1 za 100kc Snad je to takhle k pochopeni :) |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0