Autor Zpráva
spacek145
Profil
:)
Alphard
Profil
Není rozumné spojovat tabulky na základě LOWER(iConomy.username) apod. Tabulka uživatelů by měla mít unikátní sloupec id, každý uživatel tedy má mít své id a na to id se odkazují ostatní tabulky. Jméno se pak bere z té původní, není v tom problém.
spacek145
Profil
Ale já nemám jinou možnost! Id si tam připsat nemuzu. Jde o serverovy plugin, ktery si to zapisuje tak jak to je a ja s tim nic neudelam :(
Pomůžete mi, prosím?
Alphard
Profil
Tak si vypište správný sloupec bez ucfirst(), nebo nerozumím, kde je problém.
Joker
Profil
spacek145:
V první řadě podle tohoto a minulého dotazu bych řekl, že ta databáze má dost podivný návrh.
Párovat záznamy podle uživatelského jména, které je ještě navíc v každé tabulce uloženo jinak, je dost problematické.
Doporučuji vyvinout co největší úsilí na zavedení nějakých rozumných identifikátorů, protože s tímhle je asi jen otázka času, než se to rozsype.

Ale tenhle konkrétní problém by asi řešilo záznamy seskupit podle uživatelského jména.
spacek145
Profil
$result = mysql_query("SELECT iConomy.username, iConomy.balance, stats.player FROM iConomy, stats WHERE iConomy.username = LOWER(stats.player)

Takhle mi to v podstatě jde. Jen je problém, že v té druhé tabulce se to jméno "PLAYER" opakuje,(V tabulce iConomy je každé jméno jen jednou, v té druhé je každé jméno asi 8x) já bych chtěl aby si to vzalo jako jednou... :) z té tabulky stats


Aktuálně to bere 1 udaj, ale vypisuje to donekonečna podle limitu. ne vsechny (10)
Alphard
Profil
Jak psal Joker [#5]
Ale tenhle konkrétní problém by asi řešilo záznamy seskupit podle uživatelského jména.

Mimochodem, zdá se vám mazání dotazu a nahrazování smajlíky rozumné?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: