Autor Zpráva
Cheezy
Profil
Zdravím, mám závažný problém s funkcí INCLUDE, který bych potřeboval vyřešit.
Celej index mam poskládavej z include, a ve střední časti budou obrázky, chci,
aby o obrázku byl veden odkaz na další INCLUDE, aby se mi měnil pouze střed.

Kdo by byl tak ochotný, tak Skype: Cheezy_cz
Joker
Profil
Cheezy:
A problém spočívá v čem?
Cheezy
Profil
Dá se odkazovat z obrázku na include? gify.kx.cz koukni
Camo
Profil
Cheezy:
Ty mysíš asi niečo ako toto: <a href="include &quot;./gifs/1.php&quot;">

Neviem kde si to videl, ale vyzerá to šialene. Fakt neviem (a to asi nikto) či chceš aby ti túto adresu spracoval prehliadač, alebo či to máš takto v php a naozaj tam chceš niečo includnuť.
Nedáva to zmysel ani tak ani tak.
1. prehliadač nechápe príkaz include
2. ak to máš v php tak do parametru href by si mohol includnuť len nejakú adresu(teoreticky javascript). Ale to nedáva zmysel.
Cheezy
Profil
Stránka je poskládaná z include a chci, aby se otevrel dalsi include, kdyz klidnu na ten obrazke, proste gify tam budou


Na Skype by se dalo vysvetlil lip
Camo
Profil
Cheezy:
Tu ti Skype nepomôže. Ty nechápeš, že parameter href má obsahovať adresu, ktorá musí mať nejaký platný formát. Keď server dostane tú tvoju adresu, tak nechápe čo od neho chceš, lebo include je php príkaz. Sever najprv potrebuje platnú adresu na nejaký php súbor, aby mohol niečo includovať. A to čo tam máš ty, nieje platná adresa. Ty si asi myslíš, že server keď uvidí v adrese include, tak začne includovať. Ale to on veru neurobí. To musí urobiť nejaký tvoj php script.
margin
Profil *
Cheezy:
Koukni na http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include2 a na http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include3, tedy musíš poskládat novou stránku.

Pokud máš na mysli, že by se opravdu stránka neměnila, ale měnila by se jen jení část, tak k tomu slouží jiné technologie: rámy, iframe, JavaScript, AJAX. Nepoužívá se to běžně, ale jen v odůvodněných případech, jinak je to prasení.
Cheezy
Profil
Vytvořenou stránku mám, na kterou obrázek odkazu: /gifs/1.php

Inframe tam určitě dávat nechci, to je prasárna a v ostatním se nevyznám, sakra.
Cheezy
Profil
Nikdo by nevěděl, jak to vyřešit?
aDAm
Profil
jednoduše. Neodkazuj na /gifs/1.php ale např. na index.php?zobraz=gifs&strana=1 a v tom indexu si to vyčti z getu a když to tam budeš mít tak to zobrazíš.
Cheezy
Profil
Adam vysvětlil bys mi to trošku? V tomto se docela strácím. Já prostě chci, aby nemusel každý gif mít svůj obsah, jako má index
margin
Profil *
Cheezy:
vysvětlil bys mi to trošku?
Vysvětlení je v http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include3, podíval ses na to? K čemu přesně potřebuješ trošku vysvětlení?
Cheezy
Profil
Nevím jak přesně po sobě to má jít. Moc se v PHP nevyznám.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: