Autor Zpráva
pyty
Profil
mam dve otazky.
1. mam normalnu stranku, v ktorej je textarea, a pod nou odoslat.
a chcem, aby sa po klinuti na odoslat vytvoril novy subor s obsahom z textarea
// osetrenie aby sa neodosielal prazdny, alebo aby sa vytvoril subor podla obsahu inputu nad textareou a pod. uz myslim viem spravit aj sam//
2. a potom este dalsiu stranku s textareou, do ktorej sa nacita subor podla premenej //napr. $subor// v url. aby sa ten uz vytvorenysubor dal editovat //tj. ze zmenim obsah a dam "edit" tak sa mi obsah suboru prepise//
myslim, ze to druhe sa tu uz riesilo ale velmi mi to neide.
Prosim, napiste mi to polopatisticky. diky moc
Webspy
Profil
____neco.php

<form action="zmena.php" method="get">
<input type="text" name="what" size="40" />
<p><input type="submit" value="Zobrazit"></p>
</form>
třeba "blblr.txt"

____zmena.php

<form action="uloz.php" method="post">
<input type="text" value="<? echo "$what" ?>" name="save" size="40" /><br /><br />
<textarea name="text" rows="18" cols="90" style="font-family:Arial;font-size:9pt">
<?
$fp = FOpen ("$what", "r");
$data = FRead ($fp, FileSize("../$what"));
echo "$data";
FClose ($fp);
?></textarea>
<p><input type="submit" value="Uložit"></p>
</form>


______uloz.php

<?
$fp = FOpen ("$save", "w");
FWrite ($fp, $text);
FClose ($fp);
header("Location: neco.php");
?>

nějak takto. doufám, že jsem dotaz pochopil.
pyty
Profil
sakraa :-(( trpke zistenie... mam toto:
<?
$fp = FOpen ('a/' . $year . '/' . $month . '/' . $save, "w");
FWrite ($fp, $text);
FClose ($fp);
echo '<b>OK! Príspevok bol zmenený.</b><br>';
echo '<a href="admin.php">Návrat na administračné rozhrabie</a><br>';
echo '<a href="index.php">Návrat na hlavnú stránku</a>';
echo '<a href="???">Odhlásiť</a>';
?>
myslel som ze to funguje.. teda ono to aj funguje az najednu vec:
pred znaky typu " alebo ' alebo to atomaticky urobi pred znakom lomtko: \
ciye je z toho \" alebo \' a kedze ten meneny obsah je v HTML tak to celkom nevyhovuje.
neda sa to nejak vypnut ??? //a nemam pristup k apachu ani php modulu....//
PROSIIM
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0