Autor Zpráva
lukasxxxk
Profil *
Zdravim, potřeboval bych poradit nějakou funkci kterou zrealizuji načtení obrázku do html.


Cesta bude na pevno, ale může se stát, že obrázek uložen ve složce, bude mít jinak velikosti písmen (české znaky neřešíme, nebudou). Jinak řečeno potřebuji otevřít obrázek, který je v db uložen jako "obrazek.jpg" a ve složce bude třeba "oBRazek.jpg"

Díky za nápady ;)
Tori
Profil
A nebyl by lepší opačný způsob - všechny obrázky přejmenovat na malá pismena (skriptem, ne ručně) a pak používat přímo názvy z DB?
Joker
Profil
lukasxxxk:
No tak v první řadě bych zkusil zajistit, aby název v databázi odpovídal skutečnosti.

Pokud to není možné, tak holt nejdřív zkusit najít přesný název a potom udělat strtolower(název), získat seznam souborů v adresáři, u každého udělat strtolower a porovnávat tak dlouho, až najdu shodu (nebo dojdu na konec).
Možná by ještě šlo vymyslet něco s glob(), ale asi by to nebylo snadné.
lukasxxxk
Profil *
No být to po mém, tak bych to ošetřil už při uploadu, ale bohužel to nemůžu zařídit a proto stojím před tímto úkolem...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: