Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mafos Profil |
#1 · Zasláno: 13. 4. 2013, 23:25:08
Dobrý večer,
mám takový problém, myslím, že to nebude nic složitého a jsme si stroprocentně jistý, že někde na netu bude návod, ale bohužel ho nemůžu najít, možná proto, že zadávám špatná slova do vyhledávače. Tak tedy můj problém: V poli mám načtené hodnoty, např. "první" "druhá" "třetí" a nyní bych si je všechny chtěl uložit do databáze do jedné buňky s oddělovačem např. ";" . Tedy aby to vypadalo nějak takto první;druhá;třetí. Pole se mi vypisuje pomocí while, v tom problém není. Problém je v tom, že nevím jak ukládat do proměnné ty hodnoty za sebe. Tedy tak aby v proměnné zůstala předchozí hodnota a za ni se napsala hodnota další atd. Dokážete mi někdo poradit, prosím? Snad jsem to popsal srozumitelně. Děkuji |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 13. 4. 2013, 23:35:47
implode() neznáte nebo nestačí?
|
||
mafos Profil |
#3 · Zasláno: 14. 4. 2013, 12:46:40
Teď už znám :-) Díky. Pomohlo
|
||
Majkl578 Profil |
mafos:
„a nyní bych si je všechny chtěl uložit do databáze do jedné buňky s oddělovačem“ Dovolím si upozornit na to, že toto je antipattern. Doporučuji si přečíst o Třetí normálové formě. Správné řešení je vytvořit vztah M:N, tedy tři tabulky. V první budou data (např. uživatel), ve druhé bude výčet možných vlastností (např. role v systému). Mezi nimi se pak skrze třetí (vazební) tabulku vytvoří M:N vazba (dva sloupce - PFK uživatele a PFK role). Obecně se tomuto procesu říká Normalizace databáze. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0