Autor Zpráva
rob
Profil *
Dobrý den, jsem nějak zmaten, kdy psát v php " dvojitou uvozovku a kdy ' jednoduchou, pochopil sem, že dvojitá se používá u řetězců a co ta jednoduchá. děkuji za vysvětlení

např. tento kod:

$sql_prikaz= "INSERT INTO kniha_navstev(datum,jmeno,email,zapis)"."VALUES(NOW(),' "
.mysqli_real_escape_string($db_spojeni, $_POST['jmeno'])." ',' " .

Příkaz INSERT se dává vždy do uvozovek?? To je naprosto šílené, kdy má člověk poznat, kdy dát uvozovky??

ECHO zase používá ' jednoduché uvozovky a to to beru podle učebnice pro začátečníky :)) DĚKUJI
ShiraNai7
Profil
Kdekoliv můžeš použít řetězec, můžeš použít jednoduché i dvojíté uvozovky - to záleží na tobě. Rozdíl je v tom, že ve dvojitých uvozovkách dochází k vyhodnocení proměnných a escape sekvencí a v jednoduchých uvozovkách ne.

Viz http://php.net/manual/en/language.types.string.php
http://tiso.wz.cz/articles/uvodzovky.php
rob
Profil *
dekuji ya radu
rob
Profil *
a jeste jeden dotaz, jaký význam má čárka? Vím , že tečkou se vážou řetězce, ale občas se objevuje i čárka, má nějaká zvláštní význam? Děkuji
juriad
Profil
tečka skutečně spojuje řetězce
čárka má několik významů:
(1) oddělují se jí hodnoty pole [1,2,3], tento zápis funguje jen v novějších verzích PHP
(2) oddělují se jí parametry funkce (function secti($a,$b) {return $a+$b;}), i pří volání secti(1,2)
(3) nebo parametry jazykových konstruktů, co jen jako funkce vypadají (sem patří třeba echo(123)). Některé nevyžadují psaní závorek (echo 123,456), proto to vypadá divně.
(4) uvnitř hlavičky v zápisu cyklu for, umožňuje zapsat komplikovanější výraz (tam operátor středník odděluje části, tak se použila čárka) lžu, má to hlubší historii; pochází to z jazyka C

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: