Autor Zpráva
Azarach
Profil
Dobrý den,
chtěl bych se touto cestou zeptat, jak by jste vytvořili index.php. Na tomto indexu bych chtěl mít zobrazovaní grafiky a výpis určitých prvků jako např. přihlášení, menu, vyhledávání, ostatní stránky aby se zobrazovali na určité místo, do středního okna. Zkoušel jsem tuto možnost vytvořit přes <? if (empty($info) or !isset($info)) {$info="info00.php";} include("$info"); ?> ale pokaždé sem musel vypisovat adresu napr. index.php?info=info.php. Což se mi zdá nějakej dost přitažené za vlasy, protože vím, že existuje ještě jeden způsob, ale ten nějak neovládám. Proto bych potřeboval poradit, jaké jsou další možnosti, při vytváření odkazů do určitého místa s určitou stránkou. Předem děkuji za odpověď.
peta
Profil
?left=info,menu,vyhledani
function vloz($type)
{
$name = isset($_GET[$type] ? $_GET[$type] : ''; // 'info,menu,vyhledani'
$name = strpos($name,',')>0 ? explode(',',$name) : array($name); // array('info','menu','vyhledani')
foreach ($name as $value)
  {
  $file = $value.'.php'; // doplnis '.php'
  if (file_exists($file)) {include($file);} // vlozis soubor, pokud soubor existuje
  }
}
vloz('left');
vloz('right');
vloz('body');
Ale jeste bys to mel osetrit na seznam povolenych souboru, jinak ti tam vlozi php uplne jine.

Nebo mozna chces zjednodusit vlozeni souboru bez preneseni v adrese?
function vloz2($file)
{
if (file_exists($file)) {include($file);} // vlozis soubor, pokud soubor existuje
}
vloz2('info.php');
vloz2('menu.php');
Azarach
Profil
Děkuji, funguje mi to bez problému a je to co jsem potřeboval, ještě bych se chtěl zeptat, jak docílím např. když vytvořím odkaz na jiné místo aby se mi objevila adresa např. http://www.mujweb.cz/?info= jako je například tady na forum: ...?action=vthread&forum=9&topic=148321 děkuji opět předem za radu a pomoc :)
Karel79
Profil
Dobrý den,
Měl bych jeden dotaz ohledně odkazy mezi div na jedné stránce pomocí include. Mám vytvořené dvě základní div (1, 2). V jedné je uložené menu a ve druhé bych chtěl aby se mi po kliknutí na menu zobrazoval vybraný článek.
Zkoušel jsem to pomocí kódu:

(div 1)
<a href='index.php?str=page01'>link 1</a>
<a href='index.php?str=page02'>link 2</a>
<a href='index.php?str=page03'>link 3</a>
....

(div 2)
$file = "file/".$page.".php"; 
if (!file_exists($page)) {
$file = "file/welcome.php";

Rovněž jsem chtěl aby se mi v divu 2 objevovala stránka welcome.php ale ta se mi tam také nezobrazuje.
Ovšem tento způsob mi nefunguje. Nevím kde dělám chybu. Předem děkuji za odpověď
Pavel Krátký
Profil
Karel79:
Máš tu neúplný kód. Jak určuješ proměnnou $page? Co děláš dál s proměnnou $file?
Máš v kódu "div 2" (nad tvojí ukázkou, kterou tady uvádíš) něco podobného tomuhle $page = $_GET["str"]; ?
Máš někde v kódu (někde později) include $file; resp. require $file; ?
Máš v adresáři "file" soubory "page01.php", "page02.php", "page03.php" a "welcome.php" a je to podadresář souboru,o kterém je řeč?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: