Autor Zpráva
Jozin
Profil *
Vytvoření nového souboru
kaifman
Profil
$fp=fopen("soubor.txt","w");
fwrite($fp,"neco");
fclose($fp);
Jozin
Profil *
Ahoj potřebuju udělat registraci bez Databáze
Mělo by to vypadat asi tak, že by měla bejt stránka kde bude registrace a já nevím jak bych udělal na základě jména složku.
Asi mě nechápete tak mám udělanej formulář a tam kolonku Jméno a když jméno někdo vyplní tuhle kolonku tak by se v mím stromě objevila složka s jeho jménem a v něm soubor kde by bylo napsaný další informace ví někdo jak???
Jozin
Profil *
A kdež ten soubor má být ve složce???
WertriK
Profil *
$dir= "uzivatele/$jmeno"; // si uprav dle tvych predstav

$conn_id = ftp_connect($ftp_server);

$login_result = ftp_login($conn_id, $ftp_name, $ftp_pass);
// vytvorime slozku
if (ftp_mkdir($conn_id, $dir)) {
echo "Byla vytvořena složka pro kroužky: $dircat<br>";
} else {
echo "Nastal problém s vytvořením složky pro kroužky: $dircat<br>";
}
// nastavime prava slozce
if (ftp_site($conn_id, "CHMOD 0777 $dir")) {
echo "Práva nastaveny.<br>";
} else {
die('Command failed.');
}

}

$fp=fopen("$dir/soubor.txt","w");
fwrite($fp,"neco");
fclose($fp);
kaifman
Profil
na co ftp_* ???
jozob
Profil
Pokiaľ nepotrebuješ pracovať so vzdialeným adresárom, nepotrdebuješ FTP. Stačí, ak použiješ funkciu mkdir(). Použitie:
<?php

mkdir("uzivatelia/$uzivatel");
?>
WertriK
Profil *
no jo kluci to jsem si taky myslel, jenze potom ejhle neslo to smazat phpkem (na psiscu.com) - rmdir();
prava jsem nastavoval - nepomohlo, unmask menil - nepomohlo, delal jsem to pres FTP a uz to jde ...
jozob
Profil
A bol priečinok, ktorý si chcel zmazať prázdny?
kaifman
Profil
ale tady nebyl dotaz na mazani =)
WertriK
Profil *
jozob
prazdny byl ....

kaifman
clovek musi obcas myslet i do budoucna, pokud ma registraci tak by tam taky mohl chtit mazat urcite cleny (treba ty kteri tam nepatri, nebo proste je smazat) a uz je na svete dalsi problem s mazanim, proto mu doporucuji to delat pres FTP ..
arcadosi
Profil
Aj ja som sa chcel prave spytat o to vytvorenie noveho suboru, ze to staci len takto ?:
$fp=fopen("$dir/soubor.txt","w"); // toto aj vytvara subor ci nie ?
fwrite($fp,"neco");
fclose($fp);
jozob
Profil
arcadosi
Áno, pokiaľ otváraš súbor v móde zápisu a neexistuje, vytvorí sa...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0