Autor Zpráva
Saba
Profil
Ahojte, dokážete mi pomoct co je v tom kodě špatně? Že mi tam nejde zapsat nic jineho než celé číslo?...Děkuji za rady :-)
<?php
      if($_POST) {
      
        $_POST['vaha'] = str_replace(',', '.', $_POST['vaha']);
        $_POST['vyska'] = str_replace(',', '.', $_POST['vyska']);
      
        if(is_numeric($_POST['vaha']) && is_numeric($_POST['vyska'])) {
          $bmi =  ($_POST['vaha'] / pow($_POST['vyska'], 2));
          echo "Tvé BMI je: <b>" . round($bmi, 2) . "</b><br>";

          echo "A to odpovídá: ";
          if($bmi < 20) { 
            echo "Pásmo: Podváha (Mírná zdravotní rizika) ";
          } 
          elseif( $bmi < 25) { 
            echo "Pásmo: Normální váha (Žádná rizika";
          } 
          elseif( $bmi < 30) { 
            echo "Pásmo: Nadváha (Mírná zdravotní rizika)";
          } 
          elseif( $bmi < 35) { 
            echo "Pásmo: Obezita (Zvýšená zdravotní rizika)";
          } 
          elseif( $bmi < 39.99) { 
            echo "Pásmo: Extremní obezita (Vysoká zdravotní rizika)";
          } 
          else { 
            echo "obezita třetího stupně";
          }
          
        } else {
          echo "Váha a výška musí být čísla.";       
        }
      }    
    ?>
peta
Profil
Jake zadavas hodnoty?
Mi to normalne funguje. Vaha se prepocitava na metry, pokud ji zadavas v cm.
<form method=post>
vaha [m]<input type=text name=vaha>
vyska [kg]<input type=text name=vyska>
<input type=submit>
</form>
A ten vzorecek nema fyzikalni podstatu. Coz dokazuje jeho uprava pro japonce a posunuti bmi cisel :)
Saba
Profil
Tak ted jsem to zkusila v IE a jede to normálně. V Google chromu mi to pořád psalo když jsem nezadala celé číslo že mám zadat novou hodnotu. To je normální že ten Google dělá takový bordel nebo ne?...S tím php teprv začínámt takže o tom moc nevím. :-D
peta
Profil
Saba: Z mych zkusenosti se na Operu a Chrome neda spolehat, nefunguji, jak by meli a neustale se meni podminky (opravuji chyby). Ta chyba je ale zajimava, mozna o tom nekdo bude vedet neco vic a napise to sem.

Ale treba ted nas v praci trapil Firefox. udelali modul, ktery zobrazuje PDF, ale zobrazoval nam tam chybne diakritiku. Coz bylo pro nas naprosto klicove, protoze mame dokumenty v PDF a informacni system Stag funguje spolehlive jen ve FF, tak na nej vsechny odkazujeme. Donutit autory IS, aby si program spravili i pro ostatni prohlizece je velmi obtizne :) Cili, uzivatel, ktery kvuli nam pouziva FF, tak se mu pdf otevre FF modulem a je tam chybne diakritika, tak to je problem. Uz to spravili.
ts_istudio
Profil
peta:
Saba: Z mych zkusenosti se na Operu a Chrome neda spolehat, nefunguji, jak by meli a neustale se meni podminky (opravuji chyby). Ta chyba je ale zajimava, mozna o tom nekdo bude vedet neco vic a napise to sem.

Nasbírej víc zkušeností. Mnohem víc.


Saba:
Jde o server-side skript, musí fungovat a funguje ve všech prohlížečích stejně. Hledej chybu jinde, třeba na straně formuláře, ze kterého ty informace posíláš.
abc
Profil
Že mi tam nejde zapsat nic jineho než celé číslo?
Já bych to viděl tak, že ve formuláři máte HTML5 prvek:
<input type='number'/>
který Chrome podporuje a před odesláním formuláře kontroluje zadané hodnoty

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: