Autor Zpráva
Jan Zabloudil
Profil
Ahoj,
Je lepší v každý PHP soubor obalit do klasické šablony (s kodováním pro češtinu ) a např. sessio_start() umístit za značku <body>?
Nebo vytvářet soubory php bez šablon a hrozí potom ŠPATNÉ ZOBRAZENÍ HÁČKŮ, ČÁREK....

2. otázka : když umístím část php kodu před šablonu - poté šablona - <body> další php </body> - bude mít vliv kodování i na část php před šablonou?

Nebo je to nejlepší udělat nějak takto :


<!DOCTYPE html>
<html><head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<link rel="stylesheet" href...

<!-- kod php - který nemá výstup ve stránce, nebo jen minimálně (např. jako chybová hláška - když něco nesedí - ale i tato informace by se měla zobrazovat správně ) - např. session_start(), atd -->

<meta...
</head>
<body>

<!-- html kod + php kod - bud oboje samostatně, nebo přímo html tagy v php -->
echo '<h1>...';
</body>
</html>
Alphard
Profil
Kódování uvedené na stránce (<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">) má vliv výhradně na zobrazení výsledné stránky. Kód umístěný před šablonou (pokud neposílá hlavičky s jiným kódováním), na kódování vliv nemá.
Moc přesně vám nerozumím, jak to myslíte, ale obvyklé je používat MVC model, kdy je aplikační kód před vykreslením čehokoliv a až výstupy se vykreslují do šablony začínající <html>.

Obecně si myslím, že v dnešní době se problémy s kódováním už moc nevyskytují. Nastavte editor, aby ukládal soubory v utf-8 (v [#1] vidím, že ho používáte). Pokud pracujete s MySQL databází, volejte set names 'utf-8', v html uveďte v hlavičce meta tag s kódováním a vše by mělo fungovat. Nezáleží na tom, jak použijete šablony.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0