Autor Zpráva
luma64
Profil
Zdravim, mam stranku, kde robim insert do databazy. Po ulozeni by som chcel vyvolat v tom istom okne otvorit stranku update, aby sa uzivatelovi hned zobrazili ulozene parametre. Ako sa da v okne vyvolat stranka ?
nounejm
Profil *
odkud se data do insertu berou?
nejde to jednoduše(?):
1. insert do databáze
2. vypíšu data
luma64
Profil
nounejm:
problem je ten, ze neviem po inserte vyvolat ulozene polia tak, aby bolo vidno ake hodnoty boli zapisane - myslim napr listboxy.


tych poli je cca 10; viem, ze asi najlepsie je ich zapisat po vybere z listboxu, eventualne z inych prvkov bez tlacitka uloz ajaxom, mylim sa ?
nounejm
Profil *
furt nechápu, kde je problém
dám příklad:
<?php
  if (isset($_POST["moje"])) echo "tady zapisuji do db hodnotu".$_POST["moje"];
?>
<form method="post">
  <select name="moje" size="4">
    <option value="1" <?php if ($_POST["moje"]==1) echo 'selected="selected"' ?> >Adam</option>
    <option value="2" <?php if ($_POST["moje"]==2) echo 'selected="selected"' ?> >Eva</option>
    <option value="3" <?php if ($_POST["moje"]==3) echo 'selected="selected"' ?> >Franta</option>
    <option value="4" <?php if ($_POST["moje"]==4) echo 'selected="selected"' ?> >Lojza</option>
  </select>
  <input type="submit" value="Zapiš do db">
</form>
luma64
Profil
ok, po tomto zapise sa stranka nema zavriet, ale urobit reload a nacitanie ulozenych poli
nounejm
Profil *
stránka se nezavřela a objevilo se to, co se uložilo
pokud to má potom skočit na jinou stránku tak se může jednoduše přesměrovat header("Location: ".$adresa) ;, ale musí to být před jakýmkoliv výpisem na obrazovku:
  if (isset($_POST["moje"])) {
     // tady zapisuji do db hodnotu
     // tady skočím, kam chcu header("Location: ".$adresa);
     }
                               
  
luma64
Profil
no dobre, predpokladajme, ze je to tak ako pisete: "...ale musí to být před jakýmkoliv výpisem na obrazovku: ...". Je vypisovanie nazvu poli tiez vypisom na obrazovku ?
Totiz, zobrazeny form vypise na obrazovku polia pri napr textboxe, potom form ulozim a ako piseme - pouzit presmerovanie pomocou header. Nie je to v rozpore ? Alebo sa vypisom na obrazovku mysli vypisovanie informacie pocas ladenia ?
nounejm
Profil *
výpis na obrazovku je všechno html a echo

1. vypíše se form
2. odešle se form stisknutím tlačítka - a tím se stránka znovu načte, takže jsme na začátku a tam je před jakýmkoliv výpisem header

<?php
  if (isset($_POST["moje"])) {
     // tady zapisuji do db hodnotu
     // tady skočím, kam chcu header("Location: ".$adresa); - header je před veškerým výpisem na obrazovku 
?><form method="post">
  <select name="moje" size="4">
    <option value="1"> >Adam</option>
    <option value="2"> >Eva</option>
    <option value="3"> >Franta</option>
    <option value="4"> >Lojza</option>
  </select>
  <input type="submit" value="Zapiš do db">
</form>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0