Autor Zpráva
lachim15
Profil
Zdravím, dělám si takovou jednoduchou administraci s pomocí googlu, protože moje znalost php jazyka je zatím slabá.
Splácal jsem dohromady tenhle script na aktivaci uživatele, jde o to, že po registraci je uživatel v jedné tabulce a po aktivaci je přesunut do druhé tabulky, dále je tam omezení, že na tuhle stránku smí jen administrátor ($admin se musí rovnat 1) a aktivovat smí také jen administrátor.

Zde je skript:
<?php
        
            $dotaz2=mysql_query("SELECT id,admin FROM tz_members order by id desc");
            while($vysledek2 = MySQL_Fetch_Array($dotaz2)):
{
            $admin=$vysledek2['admin'];
            $idd=$vysledek2['id'];
        }  endwhile;  

              
            ?>
    <?php
    if ($_SESSION['id'] == $idd && $admin == '1')
    echo '<a href="http://***.cz/chat/administrace.php"><-- Zpět</a>';
    else header("Location: http://***.cz/chat/chat.php");
    ?>
  <br>  
 <center><br><br><h3>Aktivovat uživatele</h3><table>
  <?php
$dotaz=mysql_query("SELECT id, usr FROM tz_members2 order by id desc");
while($vysledek = MySQL_Fetch_Array($dotaz)):
{
    $id=$vysledek['id'];
    $jmeno=$vysledek['usr'];
    echo "<tr><td>".$id ."</td>"."<td>".$jmeno ."</td>"."<td><a href='?id=$id'>Aktivovat</a></td></tr>";    
}
 endwhile;
 if (MySQL_Num_Rows($dotaz) == 0){
        
        echo "Žádní uživatelé k aktivaci.";
    }
if ($_GET['id']){
if($_SESSION['id'] == $idd && $admin == '1'){
$id = (int)$_GET['id'];
$kopirovani= "INSERT tz_members SELECT * FROM tz_members2 WHERE id='$id'"; 
$dotazkop= mysql_query($kopirovani);
if ($dotazkop) { $mazani= "DELETE FROM tz_members2 WHERE id='$id'"; }
$dotazmaz= mysql_query($mazani);
  
if($dotazkop && $dotazmaz) {
echo "<font color='green'>Aktivace proběhla úspěšně.</font><br><a href='http://***.cz/chat/aktiv.php'>Aktualizovat stránku.</a><br><br>";
} else {
   echo "<font color='red'>Aktivace byla neúspěšná, kontaktujte Administrátora.</font><br><a href='http://***.cz/chat/aktiv.php'>Aktualizovat stránku.</a><br><br>";
  }

} }
 
?>

Vše funguje jak má, jen řádek:
$kopirovani= "INSERT tz_members SELECT * FROM tz_members2 WHERE id='$id'"; 
Neudělá co má, samostatně to funguje, nevíte kde je chyba?

děkuji za každou radu a pomoc :)
Tori
Profil
INSERT INTO tz_members a pro jistotu bych i vyjmenovala sloupce:
INSERT INTO tz_members (col1, col2, col3) 
SELECT col1, col2, col3 FROM tz_members2 WHERE ...
lachim15
Profil
Ono to vážně pomohlo :) díky za radu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: