Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
XYZ Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 6. 2013, 21:01:46
Dobrý den, potřeboval bych poradit. mám web na localhostu na adrese localhost/domena a na stránce mám odkaz <a href="/neco">Odkaz</a>
Ale po kliknutí se mi to přesměruje na localhost/neco a ne na localhost/domena/neco...jde to nějak pořešit? možná přes htaccess? Děkuji |
||
xROAL Profil |
#2 · Zasláno: 10. 6. 2013, 21:19:45
Stačí v adrese odkazu vynechať prvé lomítko.
<a href="neco">Odkaz</a> |
||
XYZ Profil * |
#3 · Zasláno: 10. 6. 2013, 21:20:54
No jo, díky a ještě něco...když mám url localhost/domena, tak se mi jako doména bere pouze localhost a zbytek jsou jenom parametry...asi to nejde nijak přenastavit že? aby mi to jako url bralo localhost/domena
|
||
xROAL Profil |
#4 · Zasláno: 10. 6. 2013, 21:25:21
localhost je v tomto prípade server, resp. doména (podobne ako napr. jakpsatweb.cz)... všetko ostatné sú už len zložky (čiže localhost/domena je len zložka s názvom "domena" na serveri "localhost").
To čo potrebuješ sa dá riešiť cez Virtual Host, k tomu ti už však konkrétne neporadím, nikdy som s tým nerobil. |
||
Tori Profil |
#5 · Zasláno: 10. 6. 2013, 21:42:09
XYZ:
„asi to nejde nijak přenastavit že? aby mi to jako url bralo localhost/domena“ Kvůli čemu to potřebujete? (= dají se dělat různé věci a nevím čeho přesně chcete dosáhnout) |
||
Silver8000 Profil |
#6 · Zasláno: 13. 6. 2013, 07:42:22
Taky se to da vyresit takto :
$path_dir = str_replace(basename($_SERVER['PHP_SELF']),'',$_SERVER['PHP_SELF']); echo $path_dir.'neco'; |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0