Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pavlat Profil |
#1 · Zasláno: 18. 6. 2013, 14:48:17
Dobrý den, potřeboval bych pomoc v proměnný $vypis mám uložený celý řádek tabulky(asi 80 záznamů), A potřebuju zjistit kolikrát se tam vyskytuje slovo Ano. Prosím poradte.
|
||
juriad Profil |
$pocty = array_count_values($vypis); $pocet = isset($pocty['Ano']) ? $pocty['Ano'] : 0; Chyběl mi středník na konci příkazu |
||
pavlat Profil |
#3 · Zasláno: 18. 6. 2013, 15:09:29
juriad:
Mám to takle a nechodí to.. $vypis = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `id`='".$id."'") $pocty = array_count_values($vypis) $pocet = isset($pocty['Ano']) ? $pocty['Ano'] : 0; echo $pocet; syntax error, unexpected T_VARIABLE in /3w/wz.cz/v/vyms/inde.php on line 125 todle je řádek 125 $pocty = array_count_values($vypis) |
||
juriad Profil |
Aha. Takže $vypis neobsahuje jeden řádek, ale celý výsledek dotazu. Musíš ještě provést
$radek = mysql_fetch_array($vypis) $radek .
A samozřejmě nezapomínat na středníky. |
||
pavlat Profil |
#5 · Zasláno: 18. 6. 2013, 15:21:51
Furt nic.. kod mam takle
$vypis = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `id`='".$id."'") $radek = mysql_fetch_array($vypis); $pocty = array_count_values($radek); $pocet = isset($pocty['Ano']) ? $pocty['Ano'] : 0; echo $pocet; ta sama chyba. Pochopil jsem to dobře? |
||
fandaa Profil |
#6 · Zasláno: 18. 6. 2013, 15:23:32
pavlat:
Pořád tam chybí středník. |
||
pavlat Profil |
#7 · Zasláno: 18. 6. 2013, 15:27:17 · Upravil/a: pavlat
Ježiš už z toho šílim tak už to počítá ale počítá to 2 krát místo 4 píše 8... Nevíte co stím?
Vim že to můžu dělit. Ale jen jestli to nejde jinak. |
||
fandaa Profil |
#8 · Zasláno: 18. 6. 2013, 15:31:25
pavlat:
Kdyby ses podíval do manuálu nebo si vypsal obsah $radek, tak uvidíš, že tam jsou data 2x. Viz mysql_fetch_array. Řešení je jednoduché: $radek = mysql_fetch_array($vypis, MYSQL_NUM); // případně MYSQL_ASSOC |
||
juriad Profil |
#9 · Zasláno: 18. 6. 2013, 15:32:25
fandaa:
díky za upřesnění, na to jsem zapomněl |
||
peta Profil |
#10 · Zasláno: 18. 6. 2013, 15:35:19
SELECT * FROM `users` WHERE `id`='".$id."'
vybere vsechny uzivatele do x radku $radek = mysql_fetch_array($vypis); vybere prvni radek v poradi, cili vsechny sloupce z radku prvniho uzivatele Co treba cyklus a presunout si to pekne do pole a z pole pak vyhledavat pocty slov? A nedal by se ten pocet slov udelat pomoci sql? |
||
pavlat Profil |
#11 · Zasláno: 18. 6. 2013, 15:35:46 · Upravil/a: pavlat
Děkuju moc todle řešim už ani nevim kolik hodin :-)
Pomocí Sql jsem to zkoušel a nefungovalo to jak má. Ale jsem začátečník. Takže o určitě pude s indexama. |
||
Silver8000 Profil |
Ja myslim ze
mysql_fetch_assoc je lepsi neni to tam dvakrat
kdyby to byla blbost tak zapomente ze jsem neco tady psal. |
||
fandaa Profil |
Silver8000:
Samozřejmě, mysql_fetch_assoc a mysql_fetch_row jsou ekvivalentní.
Úprava: ekvivalentní teda ke konstantám MYSQL_ASSOC a MYSQL_NUM - viz #15. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#14 · Zasláno: 18. 6. 2013, 20:35:42
fandaa:
„Samozřejmě, mysql_fetch_assoc a mysql_fetch_row jsou ekvivalentní.“
To rozhodně nejsou :) |
||
fandaa Profil |
#15 · Zasláno: 18. 6. 2013, 20:40:39
Jan Tvrdík:
Chtěl jsem opravit, ty dvě samozřejmě spolu ekvivalentní nejsou, ale ekvivalentní je mysql_fetch_array($vypis, MYSQL_ASSOC) s mysql_fetch_assoc a mysql_fetch_array($vypis, MYSQL_NUM) s mysql_fetch_row .
Napsal jsem to poněkud nejasně. |
||
MiroXXX Profil * |
#16 · Zasláno: 18. 6. 2013, 21:39:07
function pocetSlovAno($str) { $count = 0; foreach (preg_split('/\s+/', $str) as $word) if (mb_strtolower($word) == 'ano') ++$count; return $count; } |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0