Autor Zpráva
salem
Profil *
Zdravim. Snažím se udělat pomocí copy rotaci. Chci se zeptat proč se obrázek nepřepíše. Děkuju

       if(!empty($_GET["rotuj"])){
        $srcfile='rotate.php?st='.$_GET['ro'];
        $dstfile='img/fotoalbum/fotka.jpg';
        mkdir(dirname($dstfile),0777,true);
        copy($srcfile, $dstfile);
       }
Jan Tvrdík
Profil
salem:
V $srcFile by musela být celá URL. (Předpokládám, že skript rotate.php vypíše zrotovaný obrázek)
salem
Profil *
Předpokládáte správně. Kod ve skutečnosti vypadá takhle:
       if(!empty($_GET["ro"])){
        $srcfile=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/catalog/library/rotate.php?st='.$_GET['ro'];
        $dstfile=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/img/foto.jpg';
        mkdir(dirname($dstfile),0777,true);
        if(!copy($srcfile,$dstfile)){
          echo "Selhalo kopírování.";
        }
       }
Bohužel nic neprovede jen vypíše chybu. Když si zadám samotný php obrázek, tak se zobrazuje jak má.
Kubo2
Profil
salem:
Celá URL znamená adresa prefixovaná označením použitia HTTP (alebo iného) protokolu (v tvojom prípade http://názov-domény.tld/catalog/library/rotate.php?st=[počet stupňov]). Ak to tak nezadáš, nečuduj sa, že v prehliadači ti výsledok scriptu otáčajúceho obrázkom funguje normálne. Prehliadač pošle požiadavok na server, a dostane výsledok tohoto scriptu. Ak chceš aj ty z iného skriptu dostať výsledok toho scriptu,Ty z tvojho skriptu musíš tiež poslať požiadavok na server, lebo inak sa ti iba súbor rotate.php prekopíruje zo svojej pôvodnej lokácie na lokáciu /img/foto.jpg a nespustí sa. Už chápeš?
salem
Profil *
Chápu. Děkuju za radu. Už to mám hotové.
Kubo2
Profil
salem:
Za málo.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: