Autor Zpráva
brianlurie
Profil
Ahojte, mam jeden problem a neviem s nim pohnut...

mam tabulku kde su data ulozene vo formate:

data1;data2;data3;

echo(str_replace(";","<br>","$z[1]"));}

urobi mi zalomenie namiesto ; ale este by som potreboval aby mi kazde data urobilo hypertextovy odkaz

aby mi nevypisalo len
data1
data2
data3

ale aj
<a href=data1.php>data1</a>
<a href=data2.php>data2</a>
<a href=data3.php>data3</a>

A to mi robi problem :(((
Rfilip
Profil
Zacal bych novym navrhem databaze, protoze takto je navrzena spatne, poznas to dle toho ze musis vysledek z tabulky rozdelovat. S spravnym navrhem toto nebudes muset nijak resit.
jenikkozak
Profil
brianlurie:
$pole="data1;data2;data3;";
foreach (explode(";",$pole) AS $polozka_pole){
  echo "<a href='$polozka_pole'>$polozka_pole</a><br>";
}
juriad
Profil
Trochu poupravený kód: vypisuje <br> jen mezi jednotlivé části a prádzné (v tvém případě za posledním středníkem) přeskakuje.

$data = explode(';', $z[1]);
for ($i = 0; $i < count($data); $i++) {
  $datum = $data[$i];
  if(empty($datum)) { # přeskakuj prázdné
    continue;
  }
  if($i > 0) { # před každý kromě prvního vlož <br>
    echo '<br>';
  }
  echo '<a href="' . $datum . '.php">' . $datum . '</a>';
}

Rfilip:
Nemusí jít o tabulku v databázi, může to klidně být obyčejný soubor.

Měl jsem původně foreach místo for
Chyběl mi dolar u indexu pole na 3. řádce; díky Tori
brianlurie
Profil
dakujem za pomoc, uz sa s tym hram - problem je asi v nastaveni php, kedze mi pri oboch prihladoch vypisuje chybu pri jednom mi vypisuje chybu T_ENDWHILE a pri druhom unexpected ; ... ? :) asi musim nastavit spravne php...
juriad
Profil
To není nastavením PHP, to je chybou v kódu; dej sem relevantní kus, kde se chyba vyskytuje.
V mém kódu byla chyba, už jsem ji opravil. A byla tam ještě jedna.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: