Autor Zpráva
luma64
Profil
Mam form , v nom vyplnam viacero poli. Ak je validacia spravna, nastavim premennu zapis=ano a form urobi update.
V tomto forme mam este jeden nezavisly form, ktorym po zvoleni datumu robim update zaznamu.
Ako vycistim Post, ktorym ziskam datum vo vnorenom forme ?
Tori
Profil
luma64:
Nešel by použít jen jeden formulář, rozlišovat odesílacím tlačítkem (dva submity s různou hodnotou) a v případě odeslání "submit=update" vyplnit znova do celého formuláře i ostatní přijatá data?
luma64
Profil
Tori:
vdaka, vyskusam
luma64
Profil
Zdravim, chcel by som pokracovat vo vlakne.
Problem mam ten, ze vo forme1 mam form2 so scriptom, ktory vyuziva ajax. Vo forme1 vyplnam polia, tretie v poradi je pole formu2. Je to textove pole typu autocomplete. Po submite formu2 si do session ulozim jeho hodnotu, budem ju insertovat. Insert je tiez v tejto stranke. Po vyplneni vsetkych poli formu1 dam submit. Mozilla mi urobi insert, IE nie - neurobi nic!
Toto je spomenuty form2.

<!-- Diagnoza -->
    <div id="frame1">
    <div id="content">
    <form autocomplete="off">
    <p>
        Diagnóza <label>:</label>
        <input type="text" name="course" id="course" />
        <input type="submit" value="Submit" />
    </p>
           
    </form>
    <?php
    $dgkod=$_POST['course'];
    echo "Dg kod: $dgkod<br>";
    //zistenie id a nazvu dg
    $sqldgid = "select * from diagnozy where dgkod='$dgkod' and skratka='$skratka' LIMIT 1";
    $result_dgid = mysql_query($sqldgid);
    if ($result_dgid)
    {
        while($rsgid = mysql_fetch_array($result_dgid))
        {
        $dg_id= $rsgid['id'];
        $dgnazov= $rsgid['dgnazov'];
        }
        if ( (strlen($dg_id)!= 0) || $dg_id!=''  )
        echo "Dg nazov: $dgnazov<br>";
        $_SESSION['SESS_DG_ID'] =  $dg_id;
    }
    ?>
    </div>

    <!-- koniec diagnozy -->
Tori
Profil
luma64:
Po vyplneni vsetkych poli formu1 dam submit. Mozilla mi urobi insert, IE nie - neurobi nic!
Příčinou je zřejmě právě to zanoření formulářů. Jelikož není povolené, aby uvnitř prvku <form> byl jiný <form>, tak je chování formulářů v této situaci nedefinované a každý prohlížeč to (ne)řeší jinak.

Potřebujete mít opravdu dva formuláře? Autocomplete prvek může být i ve form1, ajaxové dohledání hodnoty spustíte třeba input.onblur. Po odeslání formuláře se pak kouknete, jestli máte ID uložené v SESSION (=dohledané ajaxem), anebo ho dohledáte způsobem podle [#4]. Aspoň to nebudete mít závislé na zapnutém JS.
luma64
Profil
no zial s tymto nemam hlboke skusenosti ..


Ok, a kam umiestnit input.onblur ?
Diagnóza: <input type="text" id="course" onblur="course()">
    <!-- koniec diagnozy -->
     <?php 
     $dgkod=$_POST['course'];
     echo "course: $dgkod"    ;
    ?>
Tori
Profil
PHP skript, který reaguje na AJAXové požadavky, by měl být samostatný. Zpracovává se jindy než formulář, ne?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: