Autor Zpráva
VáclavR
Profil *
Dobrý den, prosím vás neexistuje nějaký rozumný tutoriál v češtině na Imagick? koukal jsem sice na php.net našel jsem i něco v angličtině, ale raději bych si přečetl něco česky. Určitě by to uvítalo i více lidí.
Díky
peta
Profil
google = site:jakpsatweb.cz Imagick
-> http://www.imagemagick.org/Usage/resize/
( "Tovární výroba obrázků" ;))
---
odkaz 1 opraven, chybelo tak "k"
juriad
Profil
VáclavR:
O českém tutoriálu nevím. Možnosti knihovny jsou ukázány tady: http://www.phpro.org/tutorials/Imagick.html; nebo v oficiálním http://php.net/manual/en/imagick.examples-1.php. Moc si nedokážu představit, co by takový tutoriál měl obsahovat, knihovna jen obsahuje hromadu funkcí pro práci s obrázky.

peta:
1. odkaz je na [hnov]{5}, vrací tři výsledky; dva nejsou k tématu, třetí tazateli nepomůže
2. odkaz je mu také na nic, neptá se na řádkový interface jednoho jediného příkazu z celé knihovny
3. odkaz, konečně obsahuje něco k tématu, jediný tvůj příspěvek #7 se týká ImageMagicu. (Ten můj se odkazuje na řádkový interface k příkazu resize a byl relevantní k hromadnému zmenšování obrázků)
Odkaz týkající se PHP je v tvém příspěvku jen jediný: Vytvoření miniatury a ten můžeš považovat za český tutoriál snad jen ty.
VáclavR
Profil *
No něco málo jsem z toho vyčetl, ale není to nic moc...
Tedka řeším jeden problém:
Nahrávám na web obrázky a potřebuju ošetřit když chce uživatel nahrát hodně velký obrázek. Pokud bude větší například než 1024x768 chci ho zmenšit. Konstruktor Imagick ale potřebuje cestu k obrázku. Nejde ho přímo z pole $_FILE dát do Imagicku, zmenšit a pak uložit? tedka to dělám tak, že ho uložím, vrátím cestu do Imagicku, zmenším na max velikost a přeuložím, to mi ale přijde dost neefektivní...
Alphard
Profil
Ve $_FILE je pod klíčem tmp_name cesta k dočasně uloženému souboru. Nemůžete nastavit souborová práva tak, aby se k tomu ImagicK dostal? (Nevím, jaké jsou tam problémy, tohle jsem ještě nedělal.)
VáclavR
Profil *
No já také nevím, jaké jsou problémy, ještě jsem to neřešil...spíš jsem chtěl vědět jestli se imagick může dostat k souboru v $_FILES, zmenšit ho a pak bych ho uploadoval...zkusím tedy ten tmp name

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0