Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jiřík123 Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 6. 2013, 15:09:51
Dobrý den,
mám skript na odesílání mailů z webu, kde se po odeslání formuláře zobrazí stránka s "poděkováním za dotaz" a tlačítko Zpět. Bohužel se ve dvou prohlížečích, konkrétně IE a Chrome špatně zobrazí čeština (Firefox a Opera funguje). skript vypadá takto: <?php $ref = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; ?> <?php $datum = date ("j. m. Y G:i"); ?> <?php $hlavicka="From:$jeho_mejl\n"; $hlavicka.="Content-Type: text/html; charset=utf-8\n"; $emailadr = "mail@mail.cz"; //Vaše e-mailová adresa $predmet = "Dotaz z webu"; //Předmět zprávy $zprava = "<html> <head> <title>www</title> </head> <body bgcolor=white text=black>"; $zprava .= "<font size=+1 color=navy><b>Zpráva ze stránky www.www.cz</b></font>\r\n<br>\r\n<br>"; $zprava .= "<font color=navy><b>Jméno:</b> </font>\r\n<br>".$_POST['jeho_jmeno']."\r\n<br>\r\n<br>"; $zprava .= "<font color=navy><b>e-mail:</b> </font>\r\n<br>".$_POST['jeho_mejl']."\r\n<br>\r\n<br>"; $zprava .= "<font color=navy><b>Předmět:</b> </font>\r\n<br>".$_POST['jeho_predmet']."\r\n<br>\r\n<br>"; $zprava .= "<font color=navy><b>Text:</b> </font>\r\n<br>".$_POST['jeho_text']."\r\n<br>\r\n<br>"; ?> <?php if (Mail("$emailadr", "$predmet", "$zprava", $hlavicka)) { ?> <?php //== text po odeslání == ?> <center> <p> </p> <p> </p> <h3>Zpráva byla úspěšně odeslána</h3> <p> </p> děkujeme za dotaz, přejeme hezký den <p> </p> <b>www</b> <a class='tlacitko' href='http://www.www.cz'> // Zpět </a> </center> <?php //==================== konec textu ================?> <?php } else { echo "Zprávu se nepodařilo odeslat"; } ?> A právě text po odeslání formuláře se zobrazí spatně. Zkoušel jsem i $hlavicka.="Content-Type: text/html; charset=windows-1250\n"; i ISO 8859-2 - stejný výsledek. Používám PSPad, kde mám nastaven formát UTF-8, ale toto je poprvé, co se mi něco takového stalo. Vždy vše fungovalo správně. Pravděpodobně bude chyba v tom kódu... Děkuji za pomoc. Jirka. |
||
... Profil * |
#2 · Zasláno: 28. 6. 2013, 17:33:56
|
||
Jiřík123 Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 6. 2013, 17:49:40
...:
„Meta tagy » Čeština, nastavení kódování“ Ten odkaz je nějaký vtip? Prosím, někdo jiný, kdo by věděl poradit? Děkuji. |
||
... Profil * |
#4 · Zasláno: 28. 6. 2013, 17:59:20
Hm. Co je na tom vtipného?
Existuje spousta pracných způsobů, jak zajistit na Internetu správné kódování češtiny. Jednoduše se to dá udělat využitím následujícího tagu, který se zadává do hlavičky html souboru: Charset pro kódování UTF-8: <meta charset="UTF-8"> |
||
Jiřík123 Profil * |
#5 · Zasláno: 28. 6. 2013, 18:05:31
Omlouvám se, chvíli mi to trvalo pochopit. Ten tag jsem přidal jednoduše nad <center> a čeština rázem funguje..
Díky. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0