Autor Zpráva
JanS01
Profil
Dobrý den,

mám fotogalerii, fotky jsou uloženy v adresářích a cesta k nim je v DB, mazání celé složky i s fotkami mi funguje, ale při editaci daného alba když chci smazat jen některé fotky vždy se mi dostane chyb. hlášky No such file or directory jak u chmod tak i u unlink mi to píše
pro mazání používám chmod na nastavení práv a unlink do něž si jako parametr vytáhnu adresu kde se obrázek nachází např:. ./media/photogallery/xxx/thumb_ucebna1.jpg
Zkoušel jsem, absolutní cestu, s tečkou, bez tečky atd:. ale pořád mi to píše tu stejnou hlášku
/var/www/rs/media/photogallery/xxx/thumb_ucebna1.jpg
/media/photogallery/xxx/thumb_ucebna1.jpg
./media/photogallery/xxx/thumb_ucebna1.jpg
../media/photogallery/xxx/thumb_ucebna1.jpg
 is_readable($cesta);
 is_readable($thumb_cesta);
 chmod($cesta, 0777);
 chmod($thumb_cesta, 0777);
 unlink($cesta);
 unlink($thumb_cesta);
./admin/include/page/galleryEdit.php -> v ní si volám již zmíněnou funkci
./media/photogallery/nazevalba ->tam jsou uložené fotky
práva k fotkám jsou obvykle rw- nebo i rwx ale uživatel s těmito právy je www-data což by ale asi vadit nemělo protoře jsem to zkoušel i se svými právy a nic

zkouším to na localhostu, Ubuntu 12.04, LAMP server
Všem předem děkuji za odpovědi
Alphard
Profil
Z těch cest, které jste uvedl, nejsem moc moudrý. Jestli mazací soubor je v ./admin/include/page/galleryEdit.php (asi vzhledem k www rootu), určitě nepůjde ani varianta s ., ani se .. (vede to úplně jinam). Jaký adresář máte nastavený jako root nevím.
Ideálně si v phpinfo() nebo $_SERVER najít DOCUMENT_ROOT a od něho postavit cestu.

V aplikacích založených na centrálním index.php se cesty obvykle staví od centrálního __DIR__.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: