« 1 2
Autor Zpráva
Actimel
Profil
Adam16:
to jsem nechtěl... mě jde o to, jakou zadáváš url adresu..
Adam16
Profil
Actimel:

mysli to ako sa odkazujem na profil.php ?
Actimel
Profil
jo něco jako ...index.php?id=(něco)
aDAm
Profil
Adam16:
Ten postnuty select je kompletní? Ani to rovnítko tam nevidím:

"SELECT * FROM uzivatelia WHERE id
Actimel
Profil
aDAm:
no vypisuje nějak divně, protože bys tam neměl mít na začátku ani tu uvozovku..
postni sem celej kód ať vím jestli si vše zde napsané pochopil dobře a ještě připiš adresu jakou zadáváš prohlížeči aby ti to zobrazil...
Adam16
Profil
Actimel:

no stym mam menši problem ako som prišiel na to... pravdepodobne tu je chyba ! neviem ako to mam spravit ale mam tam

$vysledok2 = mysqli_query($db_spojenie, "SELECT * FROM uzivatelia WHERE id ");
  
$num = (mysqli_num_rows($vysledok) == 1); 
    
$info = mysqli_fetch_array($vysledok,$num);

<a href='profil.php?id=".$info['id']."'><span> " . $_SESSION['login'] . " </span></a>

aDAm:
Actimel
Profil
Adam16:
když jsem psal ať sem vložíš kód tak jsem myslel celej, ne jen 7 řádku..
Jinak tady je špatně 3. ř. - tam chceš přiřadit $num hodnotu z mysqli_num_rows($vysledok), tak tam nemůžeš mít podmínku.
$num = mysqli_fetch_row( $vysledok );

Řádek 5 - když se podíváš na dokumentaci mysqli_fetch_array()
tak tam máš napsaný, že druhý parametr je nepovinný, a když už ho tam dáš, tak je to na to, jak se bude ten array indexovat. Takže to tvoje $num v tom je špatně.
$info = mysqli_fetch_array( $vysledok );

A dokonce řádek 7 nevidím žádné echo... a i tu uvozovky tam máš jaksi chaoticky..
echo "<a href='profil.php?id=$info['id']'><span>$_SESSION['login']</span></a>";

takže pro další post...
1. hoď jsem kompletní kód
2. napiš jakou adresu zadáváš prohlížeči aby ti to zobrazil (tohle píšu už asi po 4. :/)
Adam16
Profil
Actimel:

ja tam nemam podmienku... tu ju tam niekde vidiš ?

a to echo tam mam o to sa neboj...

echo "<div id='horne_menu'>
     <ul> 
     <li class='has-sub'><a href='profil.php?id=".$info['id']."'><span> " . $_SESSION['login'] . " </span></a>
      <ul>
         <li><a href='#'><span>test</span></a></li>
         <li><a href='#'><span>test</span></a></li>
         <li><a href='#'><span>test</span></a></li>
      </ul>
     </ul>
    </div> 

a uvodzovky ako si dal ty su zle !!! ty si napisal toto

echo "<a href='profil.php?id=$info['id']><span>$_SESSION['login']</span></a>";

začinaš href='profil.php?id=$info['id']> kde napr ukončuješ href uvodzovky ??

a to odkazovanie riešim ale nedari sa...
aDAm
Profil
Tak hned první řádek je špatně:

$vysledok2 = mysqli_query($db_spojenie, "SELECT * FROM uzivatelia WHERE id ");

WHERE co?
Actimel
Profil
Adam16:
nah.. chybyčka se vloudila.. hůř se na to tady dívá, jak jsem si toho nevšiml - už jsem to upravil ;)

jinak k tomu tvýmu předchozímu 3.ř.
sám mi vysvětli co od něj očekáváš?
$num = (mysqli_num_rows($vysledok) == 1); 
takhle to totiž je jako "nedokončnej" ternární operátor (podmínka na řádku). Nemůžeš pro přiřazování proměnné porovnávat!


aDAm:

no když máš v dotazu WHERE tak tam musíš zadat co se má kde čemu rovnat např. SELECT username FROM users WHERE id = 1
Adam16
Profil
Actimel:

je to zle... uz na tom pracujem...

aDAM:

tam ma byt to id = '".$_GET['id']."' len som to zmazal lebo som daco skusal... ale idem to skusit inak spravit
aDAm
Profil
Actimel:
mě opravdu zápis triviálního sql dotazu vysvětlovat nemusíš, ja poukazoval na to že je v tom zápisu chyba....
Actimel
Profil
aDAm:
..já si nevšiml že to nepsal Adam16, ale ty.. tak se hned neurážej :)) a tu chybu jelikož ten SQL dotaz byl od začátku v pohodě tak jsem se na něj ani nezaměřoval no..
Adam16
Profil
aDAm, Actimel:

mam taky to kod...
$get = mysqli_query($db_spojenie, "SELECT * FROM uzivatelia WHERE meno='$meno'");
    $get2 = mysqli_fetch_assoc($get);
    $id = $get2['id'];

a takto sa odkazujem na moj profil...
echo "<a href='profil.php?id=$id'><span> " . $_SESSION['login'] . " </span></a>"

ale mam menši problem... profil mi funguje iba hned po prihlaseny a iba raz ked pridem druhy krat tak mi to nejde... no a viem preco to je lebo premennu $meno preberem pri prihlaseny a potom mi zobrazi aj profil... a ja by som potreboval to nejako poriešit ale neviem ako ! ked vas niečo napadne tak help !
Actimel
Profil
o co se vlastně snažíš? o veřejný profily uživatelů v databázi nebo o tvůj profil, když se přihlásíš?
Adam16
Profil
Actimel:

chcem normalny profil registrovaneho uzivatela. mozu si ich prezerat aj prihlaseny aj neprihlaseny a mozem pozerat kazdeho uzivatela...
Actimel
Profil
Adam16:
tak by to zobrazování nemělo mít vliv jestli si se zrovna přihlásil nebo ne.. jak píšeš. Všechno musí vycházet jen z toho $_GET['id'].
Kód který si posílal v prvním příspěvku byl funkční, jen to stačí nastavit na danou databázi... ;) jestli ti to hned nepujde, tak nepřekopávej kód ale zjišťuj jenom vypisováním proměnných co ti kde jde.
Adam16
Profil
Actimel:

ako mne profil zobrazi aj ked nesom prihlaseny ale ide o to ze ten profil mi zobrazi iba raz... ked chcem ist na ten profil druhy krat tak sa vykona veta ELSE...

ak by si mal cas mohol by sisi na to pozriet ? a poslat mi fungujuci skritp ? :D
Actimel
Profil
Adam16:
jak jsem psal, tvůj kód kterej si tu postnul jako první byl dobře, jen jsi ho měl asi blbě napojenej na db, když jsem ho zkoušel, tak mi šel (ale na mojí db)
Adam16
Profil
Actimel:

ja db som mal dobre... skor si myslim ze je problem s GET a stym ako som sa odkazoval na profil...
Actimel
Profil
Adam16:

prostě adresu musíš mít http://example.com/?id=X
X - doplň si id uživatele kterýho chceš :)
Adam16
Profil
Actimel:

no ved takto to mam... len to ide sa mi tam nedoplni chapeš ?
Actimel
Profil
Adam16:

jestli se ti nevypíše $_GET['id'], tak ho prostě nemáš vyplněný

a otázka mimo dotaz, jak dlouho už se zajímáš o PHP?
Adam16
Profil
Actimel:

id je vyplnene... ved ked tam nedam $_GET['id'] ale napriklad iba id tak mi vypiše...

ani ne rok... ale stale sa snažim robit adt. prečo ?
Actimel
Profil
Adam16:
ved ked tam nedam $_GET['id'] ale napriklad iba id tak mi vypiše...
..co to vypíše?

Jak jsem psal, už od prvního příspěvku máš ten kód funkční, jediný co může nastat je, že zadáš špatně URL adresu a nebo budeš mít problém s databází (spojení, dotaz na neexistující sloupce).
uplně na začátek si dej echo $_GET['id'] jestli nic envypíše, zadáváš blbě adresu.

Potom zkus do dotazu natvrdo dosadit WHERE id = 1 místo toho $_GET['id'] a jestli i to bude vracet.

Jestli obě věci co jsem napsal budou v pohodě, tak je to při nejmenším divný
Kcko
Profil
Adam16:
ani ne rok... ale stale sa snažim robit adt. prečo ?
Protože podle tohohle nekončícího topicu přes snahu všech aktérů se zdá, že se to nikdy nevyřeší a přitom se jedná o naprosté základy.
Adam16
Profil
Actimel:

ked dam echo $_GET['id'] nevypiše nič... ak dam WHERE id = 1 vypiše profil uzivatela s id 1

na profil sa odkazujem takto echo <a href='profil.php?id=".$_GET['id']."'>;

a teraz mi piše takuto chybu... You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Kcko:

toto je moj prvy problem s php s ktorym si fakt neviem rady tak som tu napisal... kazdy musi nejako zacat nie ? ty ked si začinal všetko ti išlo bezproblemov ? ani raz si sa na niekoho neobratil ze potrebuješ pomoc lebo ti nejaky skript nefungoval ? ano viem jedna sa o zaklady ale ja sa tomu nevenujem kazdy den... napr teraz som to neriešil ani 3 tyzdne a teraz som nemal co robit tak som si začal pisat...
shaggy
Profil
Adam16:
ked dam echo $_GET['id'] nevypiše nič
Tak je očividne prázdne. Najlepšie by bolo, ak by si nám dal odkaz na živú ukážku.

ty ked si začinal všetko ti išlo bezproblemov ? ani raz si sa na niekoho neobratil ze potrebuješ pomoc lebo ti nejaky skript nefungoval ?
Ja som sa napr. nepýtal na fórach. A aj keby, tak by som sa snažil prejaviť viac vlastnej snahy. Dve stránky tejto témy sa točia okolo toho, že ti radia, aby si si pozrel, čo je v $_GET['id'] a ty si to aj tak neurobil. Sám píšeš, že tam nič nie je, ale nepátraš po príčinách.

Prečo si po tejto vete:
ked dam echo $_GET['id'] nevypiše nič
nezisťoval v čom je problém? Je logické, že SQL dotaz s WHERE id=1 bude fungovať a rovnako logické je, že ak je $_GET['id'] je prázdne, tak aj SQL dotaz ti vráti prázdny výsledok.
Actimel
Profil
Adam16:
nikdo nezačínal bez problémů, jen jde o to že když už se místo googlení zeptáš na fóru, tak aspoň spolupracuj s těmi co ti radí a zapojuj do toho i více sebe (nečekej jen na další odpovědi).

Když dotaz napíšeš staticky tak funguje, takže musí jít i dynamicky a když ne, tak tomu podstrkuješ špatnou hodnotu proměnné a po tomhle musíš jít, jak to, že je $_GET['id'] prazdné - buď jsi ho někde vymazal/unsetnul a nebo si ho ani nenastavil

Už jen doufám, že nedosáhneme 3. stránky kvůli takovéhle blbosti :)
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0