Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peyton Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 7. 2013, 12:16:17 · Upravil/a: peyton
Dobrý den,
mám svůj systém odkazů dělaný v db a potřebuji nyní pořešit trvalé přesměrování starých url uvnitř webu na nové. soubor .htaccess mi k tomu příjde nepohodlný a neustále editovat se mi ho také nechce. Je toto správně, aby roboti pochopily, že toto je nový odkaz? header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); header("Location: /$NovaUrl"); Děkuji za odpověď Celý kod mám takto: $staraUrl=0; $dotaz_na_stare_url = MySQL_Query("SELECT count(*) as pocet from odkazovnik_old where StaraUrl='$_GET[url]'"); $zaznam_stare_url = MySQL_Fetch_Array($dotaz_na_stare_url); if($zaznam_stare_url["pocet"] >0) { $staraUrl=1; } if($staraUrl==1) { $dotaz = MySQL_Query("SELECT NovaUrl FROM odkazovnik_old WHERE StaraUrl='$_GET[url]'"); $zaznam_odkaz = MySQL_Fetch_Array($dotaz); $NovaUrl=$zaznam_odkaz['NovaUrl']; header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); header("Location: /nnc/$NovaUrl"); } |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 28. 7. 2013, 18:14:23
Ideálně by adresa měla být absolutní, ale myslím, že to pochopí i takhle.
|
||
patlal Profil |
#3 · Zasláno: 29. 7. 2013, 14:07:57
@peyton: Nemyslíte, že na přečtení jedné adresy jsou dva selecty trochu moc? Nebojíte se SQL injection?
|
||
Peyton Profil * |
#4 · Zasláno: 31. 7. 2013, 18:39:42
@Patlal:
Myslíte, že je nutné se toho bát? |
||
Fisir Profil |
#5 · Zasláno: 31. 7. 2013, 18:43:03
Reaguji na Peytona [#4]:
Ano. Nikdy nevěř jakýmkoli hodnotám, které dostaneš od uživatele, i když je vyrobí tvoje aplikace. Vše se dá podvrhnout. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0